Άδολη Γης Λευκός 2012, Αντωνόπουλος

Άδολη Γης Λευκός 2012, Αντωνόπουλος

0
Review of:
Version:
2012
Price:
9.50

Reviewed by:
Rating:
17+
On 19 Ιουλίου, 2013
Last modified:18 Ιουλίου, 2013

Summary:

Adoli_Gis2012

Περιοχή: Ζηρίας, Αχαΐα

Π.Γ.Ε. Αχαία

Ποικιλίες:Λαγόρθι, Ασπρούδες, Chardonnay

Οι Αμπελώνες Αντωνόπουλου δημιουργήθηκαν από τον Κωνσταντίνο Αντωνόπουλο, έναν οραματιστή που πίστεψε στις δυνατότητες της ορεινής και ημιορεινής Αχαΐας να αναδειχθούν σε ζώνες παραγωγής οίνων ανωτέρας ποιότητας. Το 1994, τη συνέχιση αυτού του οράματος ανέλαβαν δυο άνθρωποι δημιουργικοί και με μεγάλη αγάπη για το κρασί, ο Γιάννης και ο Νίκος Χαλικιάς.

Στο Άδολη Γης Λευκό, κυριαρχεί η ποικιλία Λαγόρθι, μια ποικιλία που συνήθως δίνει ξηρά κρασιά, με ιδιαίτερη κομψότητα και φρεσκάδα που θυμίζουν Muscadet ή Gruner Veltliner. Ένα μεγάλο μέρος της σύνθεσης αποτελείται από Ασπρούδες, που στην ουσία είναι μια ομάδα ποικιλιών από Σανταμεριάνα, Λευκή Βολίτσα, Μυγδάλι και Μπρένα. Το blend, ολοκληρώνεται με ένα 10% από Chardonnay. Τα σταφύλια προέρχονται από επιλεγμένους αμπελώνες της περιοχής Ζηρίας στην Αχαΐα που καλλιεργούνται σε διάφορα υψόμετρα, από 500 έως 900 μέτρα.

Το Άδολη Γης 2012 έχει αχυροπράσινο χρώμα με ασημί ανταύγειες. Εξελισσόμενο με μέτριας έντασης αρώματα, βερίκοκου, ακτινίδιου, ανανά και νότες από θυμάρι και χαμομήλι. Ξηρό με υψηλή οξύτητα, ελαφρύ σώμα, 12,5% αλκοόλ, με έντονη την αίσθηση του φρούτου στην παλέτα. Ροδάκινο, μάνγκο, κυδώνι, με λεμόνι και αλμύρα στο τελείωμα.

Σφριγηλό, νευρώδες, νόστιμο, γεμάτο φρεσκάδα. Έτοιμο για κατανάλωση, θα έχει όμως ενδιαφέρον η εξέλιξή του έως το 2015.

Ενδεικτική τιμή: 9,50€

Βαθμολογία: 87 – 100

 

Στέφανος Κόγιας, IHCW.

0

Share this post