Για πρώτη φορά Ελληνικές ποικιλίες στο Wine Mosaic

Για πρώτη φορά Ελληνικές ποικιλίες στο Wine Mosaic

Rapsani_Vineyard

Η TSANTALI στηρίζει την πρωτοβουλία WINE MOSAIC για την προστασία και ανάδειξη των γηγενών ποικιλιών της Μεσογείου και δίνει δυναμικό «παρών» στο 6ο «EUROPEAN WINE BLOGGERS CONFERENCE / DIGITAL WINE COMMUNICATIONS CONFERENCEExploring Flavour» στη Rioja της Ισπανίας στα τέλη Οκτωβρίου

Δύο σημαντικές «πρωτιές» για την TSANTALI θα γίνουν πραγματικότητα από τις 25 έως τις 27 Οκτωβρίου, όταν η κορυφαία ελληνική οινοποιία θα εκπροσωπήσει για πρώτη φορά την αμπελοοινική μοναδικότητα της χώρας μας σε δύο ανερχόμενους θεσμούς της παγκόσμιας οινικής κοινότητας. Στο πλαίσιο του 6ου EUROPEAN WINE BLOGGERS CONFERENCE  / DIGITAL WINE COMMUNICATIONS CONFERENCE (EWBC / DWCC) στη Rioja της Ισπανίας, ξεχωριστές ελληνικές ποικιλίες από επιλεγμένους αμπελώνες της TSANTALI στη Βόρεια Ελλάδα, αλλά και της Santo Wines από τη διάσημη Σαντορίνη, θα συμμετάσχουν στα ειδικά tasting workshops του WINE MOSAIC.

Το WINE MOSAIC είναι μια δυναμική πρωτοβουλία που έχει κερδίσει την υποστήριξη καταξιωμένων προσωπικοτήτων όπως οι Jancis Robinson και  Tim Atkin MW. Η διατήρηση, ανάδειξη και παρότρυνση των καταναλωτών να γνωρίσουν γηγενείς ποικιλίες των αμπελώνων της Μεσογείου ήταν η πηγή έμπνευσης που οδήγησε τρεις Γάλλους, τους Jean-Luc Etievent, Fanny Basteau και Arnaud Daphy, να δημιουργήσουν αυτό το οινικό μωσαϊκό. Όπως χαρακτηριστικά υπογράμμισε ο Διευθυντής Εξαγωγών της TSANTALI, Περικλής Δράκος, «το WINE MOSAIC δεν είναι απλά μια ανερχόμενη τάση, αλλά η ουσία που μετατρέπει τον οινικό κόσμο σε μια αξέχαστη σαγηνευτική περιπέτεια συνεχούς ανακάλυψης. Η πολυδύναμη ιδιαιτερότητα και η κληρονομιά του ελληνικού αμπελώνα είναι δύο κεφάλαια που οφείλουμε να προασπίσουμε και να προάγουμε. Και αναμφισβήτητα, τόσο το WINE MOSAIC όσο και το EWBC / DWCC, που φέτος είναι αφιερωμένο στην «Ανακάλυψη της Γεύσης», είναι μια εξαιρετική ευκαιρία. Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι που θα προσφέρουμε τους οίνους μας στο stand του WINE MOSAIC και θα αφηγηθούμε τις οινικές μας ιστορίες στην πιο σύγχρονη εκδοχή των wine communicators που θα βρεθούν στη Rioja».

Η συμμετοχή του WINE MOSAIC στο 6ο EWBC / DWCC αποτελεί από τα highlights της ετήσιας συνάντησης της κοινότητας των digital wine communicators που φέτος θα λάβει χώρα στη Rioja της Ισπανίας από τις 25 έως και τις 27 Οκτωβρίου. Περισσότεροι από 300 wine bloggers, οινογράφοι, οινοποιοί, διανομείς και wine marketeers, οι οποίοι δρουν στο νέο περιβάλλον που διαμορφώνουν τα social media, θα ανακαλύψουν μέσα από τις γευστικές δοκιμές και τα workshops του WINE MOSAIC ξεχωριστές ποικιλίες από επιλεγμένους αμπελώνες της Ισπανίας, Πορτογαλίας, Ιταλίας, Τουρκίας και Ελλάδας μέσα από την παρουσία της TSANTALI, που συνεχίζει με συνέπεια να πρωτοπορεί και να προβάλλει τη σύγχρονη εικόνα της ελληνικής οινοποιίας μέσα από την ανάδειξη της μοναδικότητας και της ιστορίας της.

Ειδικότερα στο WINE MOSAIC θα παρουσιαστεί μια επιλογή οίνων που αναδεικνύουν ελληνικές ποικιλίες και παραδόσεις από τους αμπελώνες της TSANTALI και της SANTO WINES:

 

TSANTALI ΡΑΨΑΝΗ

Η αυθεντική αμπελοοινική παράδοση του Ολύμπου μέσα από το blend τριών γηγενών ποικιλιών –Ξινόμαυρο, Κρασάτο, Σταυρωτό- που γεννά τον Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης ερυθρό οίνο της Ραψάνης. Μέσα από μια κάθετη δοκιμή θα εξερευνηθεί η δυναμική παλαίωσης.

 • RAPSANI RESERVE 2009
 • RAPSANI RESERVE 2000
 • RAPSANI RESERVE 1999
 • RAPSANI RESERVE 1998
 • RAPSANI GRAND RESERVE 2008

 

TSANTALI ΜΑΡΩΝΕΙΑ ΜΑΥΡΟΥΔΙ

Η ερυθρή ποικιλία Μαυρούδι από τον αμπελώνα της Μαρώνειας στη Θράκη, μια περιοχή που κατατάσσεται ανάμεσα στις αρχαιότερες οινικές ζώνες της Ευρώπης με ιστορία πλέον των 3500 χρόνων.

 • MARONIA MAVROUDI 2010

 

SANTO WINES SANTORINI ASSYRTIKO

Η διάσημη ποικιλία Ασύρτικο από τον Θηραϊκό αμπελώνα σε φρέσκια και παλαιωμένη εκδοχή του λευκού ΠΟΠ οίνου.

 • SANTORINI ASSYRTIKO 2012
 • SANTORINI ASSYRTIKO GRANDE RESERVE 2010

 

SANTO WINES ΜΑΥΡΟΤΡΑΓΑΝΟ

Μια ερυθρή ποικιλία από τον αμπελώνα της Σαντορίνης, η οποία παράγεται σε εξαιρετικά περιορισμένη ποσότητα.

 • SANTO WINES ΜΑΥΡΟΤΡΑΓΑΝΟ 2010

 

SANTO WINES VINSANTO

Ο φυσικώς γλυκός οίνος από τη Σαντορίνη από λιαστά σταφύλια των ποικιλιών Ασύρτικο και Αηδάνι. Ξεχωρίζει το VINSANTO 1992 με 12ετή παλαίωση σε βαρέλι και 9ετή παραμονή στη φιάλη.

 • VINSANTO 2004
 • VINSANTO 1992

 

Share this post