ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ MERLOT ΣΤΟ BERGERAC

ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ MERLOT ΣΤΟ BERGERAC

Ένας από τους γνωστότερους παραγωγούς κρασιού του Bergerac υποστηρίζει ότι η καλλιέργεια Merlot θα καταστεί αδύνατη στην περιοχή λόγω της αύξησης θερμοκρασίας του πλανήτη.
Ο Hugh Ryman του Chateau de la Jaubertie είπε ότι δέν έχει φυτέψει Merlot από το 2000 και αντικαθιστά όλα τα υπάρχοντα Merlot με Cabernet Franc η Malbec.
Τα αμπελοτόπια του Ryman σήμερα είναι 45% Merlot , αλλά

στους υψηλής ποιότητας ερυθρούς οίνους του, μόνο 25-30% από το κρασί αυτό πηγαίνει στο blend, λόγω του προβλήματος ψηλής ωρίμασης των τανινών πριν μπορέσουν να ανέβουν τα επίπεδα του αλκοόλ.
«Το κρασί έχει καλή αίσθηση στο στόμα αλλά χάνει το φρουτένιο χαρακτήρα του. Θα πρέπει να προσαρμοστούμε αν θέλουμε σταφύλια με φινέτσα για να παράγουμε ψηλής ποιότητας κρασιά».
Ο τοπικός έμπορος Guy de Sauvignan επιβεβαιώνει: ”Αυτές είναι ποικιλίες που θα έχουνε προβλήματα αν η θερμοκρασία ανέβει μερικούς βαθμούς, αλλά οποιαδήποτε αλλαγή θα γίνει πολύ αργά’’.
Ο Alain Reynaud, ιδιοκτήτης του Chateau Le Croix de Gay στο Pomerol και σύμβουλος σε πάνω από δέκα ιδιοκτησίες στην περιοχή, είπε,’Όσο έχω αργιλώδη εδάφη, θα φυτεύω Merlot.Αλλά οι θερμοκρασίες δυστυχώς δείχνουν να ανεβαίνουν και άμα είχα περισσότερο χαλίκι θα ήθελα να έχω την άδεια να φυτέψω Syrah στο Bordeaux.

Share this post