Η κατανάλωση κρασιού συμβάλλει στην καρδιαγγειακή υγεία των γυναικών

Η κατανάλωση κρασιού συμβάλλει στην καρδιαγγειακή υγεία των γυναικών

A young Greek woman tastes red Greek wine

Ποια είναι η Νο 1 αιτία θανάτου των  γυναικών στις ΗΠΑ; Παρόλο που η καρδιαγγειακή νόσος και τα συνολικά ποσοστά θνησιμότητας από την καρδιακή νόσο έχουν μειωθεί στις ΗΠΑ τα τελευταία 40 χρόνια, τα ποσοστά μεταξύ των γυναικών έχουν μείνει σχετικά σταθερά. Ωστόσο, μια νέα έρευνα στις νέες γυναίκες διαπίστωσε ότι έξι συγκεκριμένες συνήθειες μπορούν να μειώσουν αυτόν τον κίνδυνο. Και μία από αυτές τις συνήθειες είναι  να πίνει κανείς κρασί!

Η έρευνα, που έγινε από πολλούς φορείς, όπως είναι το Πανεπιστήμιο της Ιντιάνα και η Σχολή Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ, εξέτασε στοιχεία που προκύπτουν από μια ευρεία μελέτη σε 88.940 αμερικανίδες γυναίκες, που πραγματοποιήθηκε από 1991 μέχρι το 2011 και υποστηρίζεται από το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας. Οι γυναίκες ήταν ηλικίας 27 έως 44 κατά την έναρξη της μελέτης και όλα αυτά τα χρόνια συμπλήρωναν τακτικά ερωτηματολόγια σχετικά με την υγεία και τον τρόπο ζωής τους.

Η ανάλυση έδειξε ότι οι γυναίκες που ακολουθούσαν έξι υγιείς συνήθειες ήταν λιγότερο πιθανό να αναπτύξουν καρδιαγγειακή νόσο. Η μέτρια κατανάλωση αλκοόλ ήταν ένας παράγοντας-έως ένα ποτό την ημέρα, κατά μέσο όρο. Οι άλλες συνήθειες ήταν ότι δεν κάπνιζαν, διατηρούσαν ένα χαμηλό δείκτη μάζας σώματος, έκαναν  τουλάχιστον 2,5 ώρες φυσικής δραστηριότητας την εβδομάδα, έβλεπαν όχι περισσότερο από επτά ώρες τηλεόραση την εβδομάδα και είχαν μια υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή.

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι το 73%  των περιπτώσεων στεφανιαίας καρδιακής νόσου που καταγράφηκε κατά τη διάρκεια της μελέτης, και 46% των καρδιαγγειακών περιστατικών της νόσου, θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί αν όλοι οι εθελοντές είχαν ακολουθήσει τις παραπάνω 6  συνήθειες τρόπου ζωής.

Share this post