Η μπύρα craft γίνεται όλο και πιο δημοφιλής στις ΗΠΑ

Η μπύρα craft γίνεται όλο και πιο δημοφιλής στις ΗΠΑ

craft_beer
O όγκος παραγωγής της μπύρας craft στις ΗΠΑ αυξήθηκε φέτος 16% για την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουλίου, δηλαδή στα 12.2 εκ. βαρέλια ενώ η παραγωγή πέρσι τέτοια περίοδο κυμαίνοταν στα 10.6 εκ. βαρέλια.

“Η βιομηχανική ανάπτυξη συμβαίνει σε όλες τις περιοχές και απορρέει από ένα μείγμα παραγόντων, συμπεριλαμβανομένων κάποιων ρυθμίσεων που έγιναν στη λιανική και κάποιων μοναδικών επιχειρηματικών μοντέλων ζυθοποιίας που εφαρμόστηκαν,” δήλωσε ο Bart Watson, επικεφαλής οικονομολόγος της Brewers Association.
Μέχρι τις 30 Ιουνίου υπήρχαν 3739 ζυθοποιίες craft που δραστηριοποιούνται στις ΗΠΑ, 699 περισσότερες από πέρυσι ενώ άλλες 1.755 είναι υπό κατασκευή. Παρ ‘όλα αυτά, μαζί με την επιτυχία ήρθε και η προειδοποίηση ότι δεν θα πρέπει να μειωθεί η ποιότητα λόγω ποσότητας.
Ο Watson συνέχισε: «Η συνεχιζόμενη ανάπτυξη των μικρών και ανεξάρτητων ζυθοποιιών δείχνει ότι υπάρχουν πρόσθετες ευκαιρίες της αγοράς και της ζήτησης, αν και ο ανταγωνισμός στον κλάδο σίγουρα αυξάνεται και η ανάγκη για τους ζυθοποιούς να διαφοροποιηθούν και να παράγουν παγκόσμιας κλάσης, υψηλής ποιότητας μπύρα είναι πιο σημαντική από ποτέ. ”
Η συνεχιζόμενη ανάπτυξη της μπύρας craft στις ΗΠΑ αλλά και τον υπόλοιπο κόσμο ασκεί επίσης πιέσεις για το θέμα των προμηθειών, ένα θέμα που επιδεινώνεται αυτή την περίοδο λόγω του καύσωνα που πλήττει διάφορες περιοχές, όπως η Πολιτεία της Ουάσιγκτον.

Share this post