Η πρώτη womens-only λίστα κρασιού

Η πρώτη womens-only λίστα κρασιού

Lapiere3

Mια λίστα κρασιού που περιλαμβάνει μόνο κρασιά που έχουν φτιαχτεί από γυναίκες παρουσιάστηκε για πρώτη φορά παγκοσμίως σε λονδρέζικο εστιατόριο. Το εστιατόριο Courtesan στο Brixton είναι υπέρμαχος της γυναικείας οινοποιίας και κατάρτισε τη συγκεκριμένη λίστα με την βοήθεια των προμηθευτών της (εταιρίες Enotria και Matthew Clarke.

H συγκεκριμένη ενέργεια επινοήθηκε για να τονίσει τον ολοένα και πιο σημαντικό ρόλο που παίζουν οι γυναίκες στον χώρο του κρασιού σε κάθε επίπεδο, είτε στο ρόλο του οινοποιού ή στο ρόλο του ιδιοκτήτη. Γι΄αυτό εκτός από τα κρασιά που γίνονται από τις γυναίκες, η λίστα περιλαμβάνει και κρασιά από κτήματα που ανήκουν ή διοικούνται από γυναίκες, όπως Duval-Leroy στην Καμπανία.

Ανάμεσα στα κρασιά του καταλόγου είναι ένα Yealands Viognier του 2012 που φτάχνεται από την Tamra Ουάσιγκτον, ένα Cabernet Sauvignon Robert Mondavi Woodbridge που παράγεται από την Genevieve Janssens και ένα όψιμου τρύγου Sauvignon Blanc από το Concha y Toro που παράγεται από την Cecilia Torres.

Τα κρασιά ειδικά επιλεγμένα για να ταιριάζουν με το dim sum μενού του εστιατορίου.

Διαβάστε επίσης: Γάλλοι τρυγητές φωτογραφίζονται γυμνοί για ημερολόγιο

Νέες γυναίκες παραγωγοί κρασιού φωτογραφήθηκαν για ημερολόγιο

Share this post