Ιδιώτης συλλέκτης ξόδεψε £ 1,2 εκατ. για Yquem

Ιδιώτης συλλέκτης ξόδεψε £ 1,2 εκατ. για Yquem

ensemble_chateau_yquem1

Ένας ιδιώτης συλλέκτης με έδρα το Λονδίνο, ξόδεψε 1,2 εκατ. για 131 μπουκάλια Château d’ Yquem που χρονολογούνται από το 1811 ,σε μία από τις μεγαλύτερες αγορές γλυκού κρασιού που έγινε ποτέ.

Η πώληση , η οποία περιελάμβανε 38 σοδειές από τον 19ο αιώνα και 84 από τον 20ο αιώνα , έλαβε χώρα τον περασμένο μήνα με ειδικούς εκλεκτώνκρασιιών απ΄το Wine Source .

Οι μόνες χρονιές που έλειπαν στο line-up ,ήταν εκείνες που δεν παρήχθησαν από το κτήμα του Sauternes .

“Το να είσαι σε θέση να κρατήσεις ένα τέτοιο μέρος της ιστορίας στα χέρια σου ήταν μια μεγάλη στιγμή . Αυτά τα μπουκάλια έχουν ζήσει την εποχή του Ναπολέοντα και τις γεννήσεις της βασίλισσας Βικτωρίας , της Βασίλισσας Ελισάβετ , του Τσώρτσιλ και του De Gaulle “, δήλωσε ο Philippe Kalmbach , Διευθύνων Σύμβουλος της Wine Source.

“Παράγονταν με μεράκι και φροντίδα κατά τη διάρκεια των παγκοσμίων πολεμων και των μεγάλων κρίσεων και χρησίμευαν ως μια πραγματική απόδειξη για μερικές μεγάλες ιστορικές στιγμές “, πρόσθεσε .

Τα μπουκάλια αγοράσθηκαν από την Wine Source από έναν ιδιώτη συλλέκτη στην Ευρώπη.

Πριν δώσουν τη συλλογή , η εταιρεία είχε πιστοποιήσει την αυθεντικότητα των μπουκαλιών που επαληθεύτηκε από τον Aymeric de Clouet , ο οποίος ήταν υπεύθυνος για την πρόσφατη πώληση του κελαριού του Γάλου Πρωθυπουργού.

” Ως ένας καλός εμπειρογνώμονας κρασιού , έχω συναντήσει μερικές από τις σπανιότερες συλλογές στον κόσμο , και αυτή η συλλογή ξεχώρισε ως πραγματικά εξαιρετική », είπε ο de Clouet .

Νωρίτερα αυτό το μήνα, αναφέρθηκε ότι ο ρώσος εστιάτορας Leonid Shutov πρόκειται να ανοίξει χώρο αξίας £ 15m σε μια τοποθεσία στο κεντρικό Λονδίνο, ο οποίος καυχιέται ότι διαθέτει 100 χρονιές Yquem που χρονολογούνται από το 1887 .

Δέκα σοδειές από τα πολύτιμα Sauternes των τελευταίων 30 χρόνων θα είναι διαθέσιμα για αγορά με το ποτήρι.

Share this post