ΚΑΜΠΑΝΑ ΤΣΑΝΤΑΛΗ

ΚΑΜΠΑΝΑ ΤΣΑΝΤΑΛΗ

0


Δύο νέες ετικέτες από την οινοποιία Τσάνταλη. Πρόκειται για δύο φρέσκα κρασιά τα οποία αναμένεται να κυκλοφορήσουν πολύ σύντομα στην αγορά με νεανικό target group, λόγω του αρωματικού και γευστικού τους προφίλ.

ΚΑΜΠΑΝΑ λευκός

Ποικιλία: Ροδίτης, Viognier, Μοσχάτο Αλεξανδρείας
Αμπελώνας: Αμπελώνες συνεργατών αμπελουργών, συνολικής έκτασης 300 στρεμμάτων που εκτείνονται στον Άγιο Παύλο

Χαλκιδικής, σε υψόμετρο 100 μέτρων.
Τύπος: Λευκός ημίξηρος

Οινοποίηση: Η οινοποίηση πραγματοποιείται στο οινοποιείο του Αγίου Παύλου στη Χαλκιδική. Μετά από το διαχωρισμό των βοστρύχων ακολουθεί πίεση σε ανοξείδωτα, κλειστού τύπου πιεστήρια. Εφαρμόζεται η κλασσική λευκή οινοποίηση σε ελεγχόμενες συνθήκες θερμοκρασίας. Απότομη ψύξη προς το τέλος της αλκοολικής ζύμωσης επιτρέπει το σταμάτημα της και την παραμονή μικρής ποσότητας σακχάρων στον τελικό οίνο.

Χαρακτηριστικά: Φρέσκος και φρουτώδης οίνος, με πλούσια αρωματική παλέτα από ώριμες νότες βερίκοκου και εσπεριδοειδών. Απαλός και κρεμώδης στο στόμα, συνδυάζει αρμονικά την τραγανή οξύτητα και τη λιπαρότητα, αφήνοντας φρουτώδη επίγευση.

Προτάσεις σερβιρίσματος: Η ιδανική θερμοκρασία σερβιρίσματος είναι 8-10οC και αποτελεί ιδανικό σύντροφο για θαλασσινά, οστρακοειδή, λευκά κρέατα μαγειρεμένα με αρωματικές σάλτσες αλλά και ελαφριά μαλακά και αρωματικά κίτρινα τυριά.
Τιμή: 3,50€

ΚΑΜΠΑΝΑ ερυθρός

Ποικιλία: Ξινόμαυρο, Syrah, Μοσχάτο Αμβούργου
Αμπελώνας: Αμπελώνες συνεργατών αμπελουργών, συνολικής έκτασης 300 στρεμμάτων που εκτείνονται στον Άγιο Παύλο Χαλκιδικής, σε υψόμετρο 100 μέτρων.
Τύπος: Ερυθρός ημίξηρος

Οινοποίηση: Η οινοποιητική διαδικασία επικεντρώνεται στις μακρές προζυμωτικές εκχυλίσεις σε χαμηλή θερμοκρασία, για να επιτευχθεί μια απαλή εκχύλιση των φαινολικών συστατικών και να διατηρηθεί ο φρουτώδες χαρακτήρας του κρασιού. Τα στέμφυλα παραμένουν σε επαφή με το κρασί για σύντομο χρονικό διάστημα, ενώ μετά το διαχωρισμό τους, το κρασί αποζυμώνει σε ανοξείδωτες δεξαμενές σε χαμηλή θερμοκρασία. Απότομη ψύξη προς το τέλος της αλκοολικής ζύμωσης επιτρέπει το σταμάτημα της και την παραμονή μικρής ποσότητας σακχάρων στον τελικό οίνο.

Τύπος: Ερυθρός ξηρός

Χαρακτηριστικά: Ελαφρύς και φινετσάτος οίνος, με πολύπλοκο μπουκέτο από μικρά κόκκινα φρούτα και νότες βανίλιας. Απαλό στόμα με στρόγγυλες τανίνες, καλοδομημένο, με φρουτώδη επίγευση.

Προτάσεις σερβιρίσματος: Σερβίρεται στους 16-18ο C και συνοδεύει αρμονικά ψητά χοιρινά κρέατα και κίτρινα τυριά.
Τιμή: 4€

 

0

Share this post