Κομμάτι λευκής τρούφας πουλήθηκε 105.000€

Κομμάτι λευκής τρούφας πουλήθηκε 105.000€


Η συντάκτης του περιοδικού Decanter για την Ασία, Jeannie Cho Lee, αγόρασε μια τεράστια λευκή τρούφα για € 105.000.
Η 900γρ τρούφα δημοπρατήθηκε στην πόλη Castello di Grinzane στην Alba στη βόρεια Ιταλία.
Η Cho Lee έκανε την προσφορά μέσω δορυφορικής σύνδεσης, πληρώνοντας € 117 ανά γραμμάριο, τιμή χαμηλότερη από την τιμή των € 133 ανά γραμμάριο που καταβλήθηκε στον ίδιο πλειστηριασμό το περασμένο έτος.
Η κριτικός με βάση το Χονγκ Κονγκ είπε στο Decanter.com ότι θα απολαύσει την τρούφα με

μια μικρή ομάδα φίλων αυτή την Κυριακή – και πρόσθεσε ότι η τιμή που κατέβαλε ήταν «όχι λογική», καθώς ήταν καθαρά για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

«Το ποσό που καταβλήθηκε δεν ήταν για την τρούφα, αλλά για τη φιλανθρωπική οργάνωση Mother’s Choice με βάση το Χονγκ Κονγκ. Έχουν κάνει καταπληκτική δουλειά στο Χονγκ Κονγκ βοηθώντας βρέφη, παιδιά και νεαρά κορίτσια σε στιγμές ανάγκης.

«Ως μητέρα των τεσσάρων κοριτσιών, αυτή η φιλανθρωπία είναι πολύ κοντά στην καρδιά μου. Έχω υποστηρίξει την οργάνωση Mother’s Choice για πολλά χρόνια σε διάφορες θέσεις, ώστε η αγορά της τρούφας ήταν πραγματικά μια επαναβεβαίωση της συνεχιζόμενης υποστήριξης μου για μια υπέροχη φιλανθρωπική οργάνωση ».

Στην ίδια δημοπρασία, ο Ιταλός επιχειρηματίας Antonio Bertolotto αγόρασε τρία κομμάτια τρούφας για συνολικό ποσό € 108.000. Η μία θα δοθεί δωρεά στον Πάπα Βενέδικτο XVI ‘, είπε.

 

Share this post