4 Σχόλια to “ΜΠΛΕ ΑΛΕΠΟΥ 2008 Κυρ-Γιάννη”

 1. Ο/Η Anonymous λέει:

  Μπράβο στην Νάουσα! Όσο ο κόσμος αρχίζει να την αναζητά, οι παραγωγοί της παράγουν Petit Verdot, Malbec, Cab Franc κλπ.
  Να κάνουμε την αρπαχτή μας, να πουλήσουμε ότι προλάβουμε στα κορόιδα στην Ελλάδα και ας μην κάνουμε ούτε ένα βήμα παραπάνω για την εικόνα μας στο εξωτερικό!

 2. Ο/Η Ιωάννης Παπαδάκης λέει:

  Νομίζω ότι είναι άδικο το παραπάνω σχόλιο για έναν παραγωγό που έχει ταυτιστεί με τη ζώνη της Νάουσας και το ξινόμαυρο, πηγαίνοντάς το μάλιστα πολλά βήματα μπροστά από ποιοτική άποψη. Ο πειραματισμός δεν είναι αρπαχτή. Επίσης ο ποικιλιακός σωβινισμός με βρίσκει κάθετα αντίθετο. Φυσικά και πρέπει να αναδείξουμε τις γηγενείς ποικιλίες, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να ρίξουμε τις λεγόμενες διεθνείς στο "πυρ το εξώτερον". Ένα ποιοτικό κρασί μπορεί αναδεικνύει τη ζώνη προέλευσής του ανεξάρτητα από την ποικιλλιακή του σύνθεση. Ας μη ξεχνάμε ότι ο κόσμος πήρε στα σοβαρά το Chianti Classico χάρη στην ποιότητα των διάφορων Tignanello, Solaia κ.ο.κ.
  Γιάννης Παπαδάκης.

 3. Ο/Η Anonymous λέει:

  Θα συμφωνήσω και με τους δύο. Με τον πρώτο διότι δε βρίσκω κανένα λόγο το κρασί αυτό να είναι ακριβότερο και απο το φθηνότερο Ξινόμαυρο του παεαγωγού αυτού.
  Αλλά και με τον δεύτερο διότι ο καθένας θα κριθεί και θα πληρώσει με το τίμημα των επιλογών του.
  Ας πείσει μετά τους καταναλωτές οτι δεν βάζει απο αυτές τις ποικιλίες και στα Ξινόμαυρά του.

 4. Ο/Η Γιώργος Αχτύπης λέει:

  Αναρωτιέμαι αν έχει δοκιμάσει κανείς απο τους Ανώνυμους την Μπλε Αλεπού. Το να λες ότι ο Κυρ-Γιάννης μπορεί να βάζει άλλες ποικιλίες στα μονοποικιλιακά του ξινόμαυρα, είναι απλά κακοήθεια. Βέβαια, όταν είσαι Ανώνυμος, μπορείς να λές ότι θέλεις… με το αντίστοιχο "κύρος", βέβαια! Εγώ αναζήτησα την Μπλέ Αλεπού, και την βρήκα στο House of Wine, από όπου γινόταν η αποκλειστική διάθεση. Την μεθεπομένη, είχε έξαντληθεί, μετά από 15 περίπου ημέρες μετά την ανακοίνωσή της. Δεν νομίζετε ότι κάτι ξέρουν όσοι την αγόρασαν; Εκτός αν μόνο οι Ανώνυμοι δικαιούνται να έχουν …ανώνυμη άποψη!

Leave a Reply