Μπορεί η βιομηχανία κρασιού να βοηθήσει την οικονομία της Νέας Υόρκης;

Μπορεί η βιομηχανία κρασιού να βοηθήσει την οικονομία της Νέας Υόρκης;

0


της Kassata Edwards

Κάθε χρόνο η παραγωγή κρασιού της Νέας Υόρκης φέρνει περισσότερα από 20 εκατομμύρια δολάρια – ένα ποσό που θέλουν να αυξήσουν οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι.

Οι νομοθέτες είναι σε θέση να επικεντρωθούν στις πωλήσεις κρασιού και τα τοπικά οινοποιεία είναι ενθουσιασμένα για την αύξηση της παραγωγής. Εδώ στο Capital Region, λίγα χιλιόμετρα μακριά από το Albany υπάρχει ένα τοπικό

οινοποιείο. Το Altamont Vineyard & Winery είναι μια οικογενειακή επιχείρηση. Ο αμπελώνας υπάρχει εκεί για πάνω από τρεις δεκαετίες.

Εγκαταλείφθηκε για πέντε χρόνια έως το 2006 ώσπου ανέλαβε η οικογένεια DiCrescenzo. «Τα καλλιεργούμε, τα παράγουμε, τα πουλάμε και τα διανέμουμε» λέει ο συνιδιοκτήτης Michael DiCrescenzo. Πουλάνε κρασί εδώ και δυο χρόνια. Σε οποιαδήποτε μέρα τα προϊόντα τους εφοδιάζουν τουλάχιστον τρία τοπικά εστιατόρια και δωδεκάδες κάβες.

Πρόσφατα η Ένωση Καταστημάτων Αλκοολούχων Ποτών της Νέας Υόρκης έστειλε διαφημιστικές αφίσες στα τοπικά καταστήματα με το σλόγκαν «Ερωτευθείτε τα κρασιά της Νέας Υόρκης». Η ιδέα είναι να προωθήσουν τα τοπικά καταστήματα τα οινοποιεία της Νέας Υόρκης κατά τη διάρκεια των διακοπών σε πελάτες όπως η Luellyn Valtin. «Ξέρεις ότι θα αγοράσεις κρασί από ντόπια σταφύλια. Ξέρεις ότι θα παράγεται με φυσικό τρόπο» λέει η Valtin.

Τα τελευταία χρόνια, λέει ο DiCrescenzo, η Νέα Υόρκη έχει αναπτύξει τη φήμη για τα πιο γλυκά κρασιά εκμεταλλευόμενη αυτό για το οποίο είναι γνωστή: τα μήλα. «Μόλις χθες είδαμε ανθρώπους από τη Μασαχουσέτη και την Πενσυλβανία. Αυτά είναι χρήματα που προέρχονται από το κράτος και βοηθούν την οικονομία της Νέας Υόρκης, τα οποία θα μειώσουν το έλλειμμα» προσθέτει ο DiCrescenzo.

Η τρίμηνη διαφήμιση «Ερωτευθείτε τα κρασιά της Νέας Υόρκης» είναι αναγκαία λέει ο DiCrescenzo. «Οι άνθρωποι της Καλιφόρνια αγαπούν τα κρασιά της Νέας Υόρκης και όταν έρχονται στη Νέα Υόρκη οι κάτοικοι λένε ότι αγαπούν τα κρασιά της Καλιφόρνια, της Αυστραλίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας αλλά όχι της Νέας Υόρκης.» Η προώθηση των κρασιών της Νέας Υόρκης θα μπορούσε να συνεχιστεί σε μόνιμη βάση εάν οι νομοθέτες εγκρίνουν έναν νομοσχέδιο για τη δημιουργία ενός κρατικού συμβουλίου κρασιού.

Επιμέλεια μετάφρασης Κική Παναγιώτου

0

Share this post