Μπορεί το άνοιγμα ενός αφρώδους οίνου να είναι επικίνδυνο;

Μπορεί το άνοιγμα ενός αφρώδους οίνου να είναι επικίνδυνο;

0


Μια βραδιά με Champagne μπορεί να πάει τρομερά στραβά αν ένα αδέξιο άνοιγμα φιάλης σαμπάνιας σας στείλει στο δωμάτιο έκτακτης ανάγκης. Η Αμερικανική Ακαδημία Οφθαλμολογίας ισχυρίζεται ότι ο φελλός του αφρώδους οίνου πετάει μέχρι 50 μίλια την ώρα, κατά την έξοδο από ένα μπουκάλι, και μπορεί να προκαλέσει σοβαρή βλάβη. Ο Δρ. Willis, Κλινικός Αναπληρωτής Καθηγητής Οφθαλμολογίας στο Baylor College of Medicine, συμφωνεί ότι ένας αερομεταφερόμενος φελλός θα μπορούσε να προκαλέσει «αιμορραγία

οφθαλμού», «αποκόλληση του αμφιβληστροειδούς», « τραυματισμό ίριδας» και να οδηγήσει ακόμη και σε τύφλωση.

Μια βρετανική μελέτη του 2004, που χρηματοδοτήθηκε από την έρευνα για την πρόληψη της τύφλωσης, διαπίστωσε ότι μεταξύ του 1982 και του 1999, το 20 τοις εκατό των τραυμάτων που σχετίζονται με τραύματα ματιών από μπουκάλια στις ΗΠΑ προκλήθηκε από φελλό αφρώδους οίνου. Ο Ο Δρ Willis υποβάθμισε τον τρέχοντα αριθμό αυτών των περιστατικών, ωστόσο, έχουμε γίνει πιο προσεκτικοί όσον αφορά τα ζητήματα ασφάλειας στο άνοιγμα φιαλών, σημειώνοντας: «Δεν έχω δει πολλούς από αυτούς τους τραυματισμούς για τα τελευταία 10 ή 15 χρόνια». Κοινή ή μη, η ασφάλεια αφρώδους οίνου είναι ένα σοβαρό θέμα, γι αυτό πάντα να είστε βέβαιοι ότι ακολουθείτε τα βασικά του ανοίγματος αφρώδους οίνου:

• Πάντα δροσερός αφρώδης οίνος έως 45 ° F (7°C) ή πιο κάτω. Θα έχει καλύτερη γεύση και είναι λιγότερο ευεξάτμιστος κατά το άνοιγμα.

• Κρατήστε το μεταλλικό πλέγμα πάνω από το φελλό ασφαλισμένο μέχρι να είστε πραγματικά έτοιμοι να ανοίξετε το μπουκάλι, και κρατήστε πατημένο το πώμα, καθώς αφήνετε το πλέγμα.

• Τοποθετήστε μια πετσέτα πάνω από το φελλό πριν περιστρέψετε απαλά το φιαλίδιο από τη βάση για την αργή εξαγωγή του φελλού. Ποτέ μην χρησιμοποιείτε τον αντίχειρά σας.

• Κατά το άνοιγμα, κατευθύνετε το μπουκάλι μακριά από τα μάτια σας κατά την αφαίρεση του πώματος, και μακριά από τους φίλους σας.

0

Share this post