Ο Μπαράκ Ομπάμα ήπιε αγγλικό κρασί κατά την επίσκεψή του στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ

Ο Μπαράκ Ομπάμα ήπιε αγγλικό κρασί κατά την επίσκεψή του στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ


Σύμφωνα με την παράδοση, στον Πρόεδρο Ομπάμα σερβιρίστηκε ένας αγγλικός αφρώδης οίνος στο επίσημο δείπνο στο παλάτι του Μπάκιγχαμ προχθες.

Ένα διεθνές μείγμα φιλοξενούμενων, από αριστοκράτες, διασημότητες και πολιτικοί, δείπνησαν με γλώσσα σε σάλτσα καραβίδας και αρνί Windsor με βασιλικό, κάτω από τους πολυελαίους, στη μεγάλη αίθουσα χορού στο παλάτι για το επίσημο συμπόσιο έναρξης της επίσημης επίσκεψης του

Προέδρου των ΗΠΑ προς το Ηνωμένο Βασίλειο .

Στην κορυφή του καταλόγου κρασιού του συμπόσιου ήταν ένα vintage Sussex από το Ridgeview , το Cuvee Merret Fitzrovia Rose 2004, το οποίο ήρθε ως έκπληξη για τους παραγωγούς, όταν το μενού κυκλοφόρησε στις 20:00 προχθες το βράδυ.

«Δεν είχαμε ιδέα», είπε ο Mardi Roberts, διευθυντής πωλήσεων και μάρκετινγκ του Ridgeview, «συχνά στέλνουμε κρασιά για φιλοξενία στην κυβέρνηση, αλλά δεν ξέρουμε πότε χρησιμοποιούνται, έτσι ήταν είδηση για μας».

«Είμαστε ενθουσιασμένοι», συνέχισε, «απλώς κοιτάζοντας μέσα από την λίστα προσκεκλημένων και γνωρίζοντας ότι όλοι οι ισχυροί άνθρωποι δοκίμασαν το κρασί μας και ότι έχουν επίγνωση του ποιοι είμαστε και τι κάνουμε – είναι τόσο συναρπαστικό να κρινόμαστε σε μία τέτοια περίπτωση ».

Το οινοποιείο Ridgeview Estate ιδρύθηκε από την οικογένεια Roberts το 1994.

Το Grosvenor Blanc de Blancs 2006 του κτήματος κέρδισε σε διαγωνισμό από πέντε σαμπάνιες, συμπεριλαμβανομένης της Taittinger Prélude NV, Charles Heidsieck Millésime του 2000 και της Thienot’s Brut Rosé NV κερδίζοντας το διεθνές Trophy για αφρώδες κρασί Πάνω από £ 10 στο Decanter World Wine Awards το περασμένο έτος.

Share this post