Πίνουν οι Ινδοί Σαμπάνια;

Πίνουν οι Ινδοί Σαμπάνια;

Moët_Hennessy

H Μoet-Hennessy παρουσίασε  μια νέα σειρά αφρώδη οίνου, που παράγεται στην Ινδία από τοπικά αμπέλια, σε μια προσπάθεια να δημιουργήσει μια νέα καταναλωτική κουλτούρα μεταξύ των νέων, εύπορων και εξελιγμένων Ινδών.

«Ο συγκεκριμένος οίκος ξεκινά μια επιθετική εκστρατεία μάρκετινγκ για την ινδική σαμπάνια Chandon Nashik, σε μια χώρα όπου ακόμα και η κατανάλωση κρασιού είναι χαμηλή», δηλώνει ο Mark Bedingham, του τμήματος Ασίας-Ειρηνικού της εταιρίας. « Το δυναμικό για την ανάπτυξη είναι όμως πολύ υψηλό», δηλώνει.

Ο τοπικός αφρώδης οίνος παράγεται στη περιοχή Nashik της δυτικής Ινδίας, όπου επωφελείται από το ξηρό, εύκρατο κλίμα της περιοχής. Το Nashik βρίσκεται στην ενδοχώρα της Ινδίας, σε αρκετά υψηλό υψόμετρο. Η ξηρή Chandon είναι μια μίξη  Chenin Blanc, Chardonnay και Pinot Noir και όπως λέγεται, έχει φρέσκο άρωμα και ευγενική πολυπλοκότητα. Η ροζέ εκδοχή γίνεται από Shiraz και είναι μια ώριμη σαμπάνια με κόκκινα φρούτα και γεμάτη επίγευση.

Η στρατηγική μάρκετινγκ της Μoet-Hennessy στοχεύει στο να προσελκύσει τους ινδούς καταναλωτές αλλά και την τοπική οινική αγορά τώρα που είναι νωρίς ακόμα. Αυτό σημαίνει ότι θέλει να δημιουργήσει brand loyalty μεταξύ των νέων Ινδών που είναι κοσμοπολίτες και κοινωνικοί, τώρα που η συνήθεια της κατανάλωσης κρασιού μόλις ξεκινάει.

Η ινδική Chandon Nashik άρχισε από το Νοέμβριο να πωλείται σε κάβες, εστιατόρια, μπαρ και ξενοδοχεία σε όλη τη χώρα. Η Ινδία είναι η πιο πρόσφατη διεθνής αγορά στην οποία στοχεύει ο γαλλικός όμιλος. Επίσης όπως ανακοίνωσε, στοχεύει να ξεκινήσει την παραγωγή κόκκινου κρασιού σε κινέζικο αμπελώνα στο Deqin, στην νοτιο-δυτική επαρχία Yunnan.

Share this post