Σπάνια κρασιά Inglenook σε δημοπρασία

Σπάνια κρασιά Inglenook σε δημοπρασία


Σπάνιες φιάλες του θρύλου της Νάπα Inglenook – συμπεριλαμβανομένων εσοδειών από τη δεκαετία του 1940 – έρχονται κάτω από το σφυρί στη Νέα Υόρκη αυτόν το μήνα.

Inglenook, το κτήμα που χτίστηκε από τον Gustave Niebaum στην αρχή του αιώνα, το οποίο ο Φράνσις Φορντ Κόπολα αγόρασε το 1975, δαπανώντας τα επόμενα 40 χρόνια

για ανοικοδόμηση και αποκατάσταση, ήταν μέχρι τη δεκαετία του 1970 ένα από τα πιο φημισμένα κρασιά της Καλιφόρνια.

Από τότε το όνομα Inglenook έχει περάσει μέσα από διάφορους ιδιοκτήτες και το εμπορικό σήμα Inglenook έγινε συνώνυμο με το χαμηλότερου επιπέδου χύμα κρασί.

Νωρίτερα αυτό το έτος ο Κόπολα απέκτησε το όνομα Inglenook και τώρα σκοπεύει να το επαναφέρει στην προηγούμενη φήμη του.
Ο Coppola πρώτα ονόμασε το κτήμα Niebaum-Κόπολα, μετά Rubicon Estate, και θα επαναφέρει τώρα το πρωτότυπο όνομα Inglenook.

«Τώρα έχω το σωστό κρασί και τους κατάλληλους ανθρώπους πίσω από αυτό. Αν αυτό δεν αποκαταστήσει την φήμη του Inglenook, τότε κανένα ποσό δημοσίων σχέσεων δεν πρόκειται να το κάνει αυτό για σας », είπε στο Decanter.com τον Ιούνιο.

Τώρα δημοπρατεί ένα μπουκάλι Inglenook του 1935, που υπολογίζεται σε 600-800 δολάρια ΗΠΑ, σύμφωνα με τους Κρίστις από «τη χρυσή εποχή» του οινοποιού John Daniel Jr, και δύο μπουκάλια του 1941 Inglenook Cabernet Sauvignon , που υπολογίζονται σε δολάρια ΗΠΑ 8-12,000.

Ο Αμερικανός κριτικός James Laube περιέγραψε το 1941 ως «ένα από τα μεγαλύτερα κόκκινα κρασιά που έγιναν ποτέ, και οι Christie’s λένε ότι« μπορεί να πάρει τη θέση του », παράλληλα, με κρασιά, όπως Mouton 1945, Lafite 1982 και 1961 Latour.

Επίσης προς πώληση είναι χρονιές από τα έτη 1946-2008, μπουκάλια κάτω από το όνομα Rubicon.

Περιγράφοντας την αποκατάσταση του ονόματος Inglenook ως «μια αξιοσημείωτη εργασία αγάπης» ο ειδικός κρασιού των Κρίστις, Charles Antin είπε, «Όλα τα κρασιά … αποκτήθηκαν από τον κ. Κόπολα, όταν αγόρασε το κτήμα το 1970 και παρέμειναν ανενόχλητα … [είναι] τα πραγματικά κοσμήματα της Napa Valley. “

H δημοπρασία πολύτιμων και σπάνιων κρασιών, που χαρακτηρίζεται από τα Inglenook από την ιδιωτική συλλογή του Φράνσις Φορντ Κόπολα λαμβάνει χώρα στις 24 Σεπτεμβρίου στο Christie’s Rockefeller Center, της Νέας Υόρκης.

Share this post