Τα Αγγλικά ροζέ ηγούνται στον Αγγλικό & Ουαλικό Διαγωνισμό Οίνου 2010

Τα Αγγλικά ροζέ ηγούνται στον Αγγλικό & Ουαλικό Διαγωνισμό Οίνου 2010


Για πρώτη φορά σε διάστημα πέντε ετών , περισσότερα χρυσά κατέκτησαν τα ήσυχα κρασιά παρά οι αφρώδεις οίνοι, την περασμένη εβδομάδα στον Αγγλικό και Ουαλικό Διαγωνισμό Οίνου 2010.
Τα ροζέ πήγαν ιδιαίτερα καλά, « Υπήρξε κάποια vintage επίδραση », είπε ο Σιάν Liwicki , γενικός γραμματέας των διοργανωτών , του UK Vineyard Association. « Αλλά και οι άνθρωποι αρχίζουν να συνειδητοποιούν πώς να κάνουν ένα καλό ροζέ στις κλιματικές μας συνθήκες. ”
« Θα έπρεπε να είμαστε περήφανοι για τη γκάμα με τα ροζέ μας, αν ήμασταν

στην Προβηγκία », είπε η πρόεδρος των κριτών , Susan McCraith MW .

Το τρόπαιο πήγε στο ροζέ Camel Valley στην Κορνουάλλη για το κρασί που παράγει για τα Fortnum & Mason .

Ένα μείγμα από Pinot Noir και Dornfelder , χωρίς skin contact, για το οποίο ο οινοποιός Sam Lindo είπε « Είναι μόνο σύνθλιψη και πάτημα. Αυτό είναι το μυστικό , απουσία φαινολικών ».

Με τα τρία κορυφαία βαθμολογημένα κρασιά του διαγωνισμού , o Lindo, επίσης, πήρε το βραβείο του Οινοποιού της Χρονιάς, για δεύτερη φορά μέσα σε τέσσερα χρόνια .

Το Chapel Down στο Kent κέρδισε τα περισσότερα χρυσά, κερδίζοντας το the Best 2009 Wine trophy, για το Bacchus του , δύο ακόμα χρυσά, επίσης για το Bacchus , και ένα ζευγάρι για τους αφρώδεις οίνους του.

Η Patricia Stefanowicz MW , κρίνοντας , είπε ότι μία από τις μεγαλύτερες βελτιώσεις μεταξύ των ποικιλιών σταφυλιών ήταν το Bacchus.

« Είναι μια από τις ποικιλίες που έχει επωφεληθεί σε μεγάλο βαθμό από τις βελτιώσεις στην οινοποίηση και την αμπελουργία . Είναι σαν μια πιο ήπια , πιο συγκρατημένη εκδοχή του Sauvignon Blanc .

« Υπήρξε πολύ καλή αυτόλυση », είπε ο McCraith , « με μια υπέροχη ισορροπία και οξύτητα , και καλή ένταση ».

 

Share this post