Τα Ιαπωνικά σταφύλια χτυπάνε τιμή ρεκόρ!

Τα Ιαπωνικά σταφύλια χτυπάνε τιμή ρεκόρ!

0

ruby_romans

Η Champagne μπορεί να έχει την φήμη για μερικές από τις υψηλότερες τιμές σταφυλιών στον κόσμο, αλλά η περιοχή έχει επισκιαστεί από ένα μάτσο ιαπωνικών σταφυλιών που πωλούνται για πάνω από £ 3.000.

Σύμφωνα με μια έκθεση των Times της Ιαπωνίας, υπήρχε υψηλή προσφορά κατά τη διάρκεια δημοπρασίας για τα βραβευμένα επιτραπέζια σταφύλια Ruby Roman από το Ishikawa Prefecture. Συνολικά περίπου 30 τσαμπιά, που το καθένα ζύγιζε περίπου 800 γραμμάρια, είχαν τεθεί για τη δημοπρασία για να σηματοδοτήσουν την έναρξη της σεζόν στην αγορά για αυτή την λιχουδιά.

Ενώ η πρώτη παρτίδα είναι κατανοητό να έχει  πωληθεί για ¥ 100.000 (£ 575), η κορυφαία τιμή των ¥ 550,000 (£ 3.160) πληρώθηκε από έναν διαχειριστή εκμετάλλευσης αίθουσας γάμου από την πόλη της Καναζάβα. Συγκριτικά, τα σταφύλια Champage κοστίζουν σήμερα περίπου £ 5 ανά κιλό.

«Θα ήθελα τα νεόνυμφα ζευγάρια  να τα απολαύσουν και να έχουν μια ξεχωριστή ανάμνηση,” είπε ο αγοραστής στο ιαπωνικό δίκτυο ειδήσεων NHK.

Συνολικά, περίπου 16.000 τσαμπιά από τα σταφύλια Ruby Roman αναμένεται να βγουν στην αγορά φέτος. Η ποικιλία παρουσιάστηκε μόλις το 2008 και με αυστηρούς κανονισμούς ποιότητας να διέπουν την πώληση της, επιβάλλοντας σε κάθε σταφύλι να ζυγίζει πάνω από 20g με το επίπεδο σακχάρου του να είναι στο 18%.

0

Share this post