Το Chateau Lafite Rothschild γίνεται πράσινο

Το Chateau Lafite Rothschild γίνεται πράσινο


Το Chateau Lafite Rothschild είναι στη διαδικασία μείωσης των φυτοφαρμάκων και της χρήσης μυκητοκτόνων στο πλαίσιο ενός πράσινου προγράμματος που θα εφαρμοστεί σε όλα τα domaines του Barons de Rothschild (Lafite).

Ο χάρτης αυτός είναι «ένα πρόγραμμα για να γίνουν καθαρότερα και καθαρότερα» λέει ο διευθύνων σύμβουλος Christophe Salin.

«Έχουμε εργαστεί σε αυτό για πολλά χρόνια. Δεν θέλω να το δουν ως εργαλείο

μάρκετινγκ: είναι κάτι που κάνουμε ως αγρότες », πρόσθεσε.

«Δίνουμε τον χάρτη σε όλους τους προμηθευτές μας, τους πελάτες και τους εργαζομένους μας, διότι προσπαθούμε να κάνουν τα πάντα καλύτερα, όχι μόνο για τους αμπελώνες και το κρασί, αλλά για τους ανθρώπους που ζουν και εργάζονται μαζί.”

Οι δοκιμές για τον περιορισμό των φυτοφαρμάκων έχουν γίνει για δύο χρόνια σε δέκα από τα 92ha της εταιρείας στο Château Rieussec στο Sauternes χρησιμοποιώντας το σύστημα «GreenSeeker».

«Έχουμε μειώσει τον όγκο των μυκητοκτόνων που χρησιμοποιείται για το ωίδιο κατά 17%, με παράλληλη διατήρηση της αμπελοκαλλιέργειας σε τέλεια υγεία,« είπε ο διευθυντής αμπελώνων Jean de Roquefeuil .

Πρόσθεσε ότι τα αποτελέσματα πρέπει να επιβεβαιωθούν, «επειδή δεν υπήρξε μεγάλος κίνδυνος του ωιδίου. Αυτό είναι το ερώτημα που πρέπει να απαντήσουμε πριν να εφαρμόσουμε αυτό το σύστημα για το υπόλοιπο του αμπελώνα ».

Ο στόχος του χάρτη ανάπτυξης δεν είναι μόνο περιβαλλοντικός, αλλά αφορά «την αποτελεσματικότητα της οργάνωσής μας, την οικονομική βιωσιμότητα και την κοινωνική ευθύνη μας,» είπε ο Salin.

Το Domaines Barons de Rothschild (Lafite) παράγει περίπου 10 εκατ. φιάλες ετησίως, από τις ιδιοκτησίες σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων του Château Lafite, L’Evangile, Duhart-Μilon και Rieussec στο Μπορντό , Château d ‘Aussières στο Languedoc , Vina Los Vascos στη Χιλή , Bodegas Caro στην Αργεντινή και έναν αμπελώνα στο πλαίσιο ανάπτυξης στην Κίνα.

Share this post