Το Jameson έφτασε τα 4 εκατομμύρια κιβώτια

Το Jameson έφτασε τα 4 εκατομμύρια κιβώτια


Οι πωλήσεις του Ιρλανδέζικου ουίσκι Jameson, έφτασαν τα τέσσερα εκατομμύρια 9 λιτρα κιβώτια σε παγκόσμιο επίπεδο κατά τους 12 μήνες που προηγήθηκαν μαζί με το 1ο τρίμηνο του FY2012-2013 (κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια του Ιουλίου-Σεπτεμβρίου 201 2).

Περισσότερα από ένα εκατομμύριο κιβώτια πήγαν στις ΗΠΑ και το ουίσκι είναι τώρα σε περισσότερες από 120 αγορές. Σύμφωνα με την Irish Distillers, αυτό “υπογραμμίζει 23 χρόνια συνεχόμενης ανάπτυξης για τη μάρκα”.

Σύμφωνα με το ιρλανδικό ουίσκι, κομμάτι της Pernod Ricard, ο όγκος πωλήσεων αυξήθηκε κατά 15%, ενώ η τιμή έχει αυξηθεί κατά 18%. Η μεγαλύτερη αγορά του Jameson, οι ΗΠΑ, αυξήθηκαν κατά +29% “με 49 από τις 50 πολιτείες σε διψήφιους ρυθμούς ανάπτυξης”. Βασικές αγορές περιλαμβάνουν τη Ρωσία και τη Νότια Αφρική.

Η εταιρεία είπε επίσης ότι το “Jameson παίζει καθοριστικό ρόλο στην ανάκαμψη της ιρλανδικής οικονομίας”. Το ουίσκι αποστάζεται στο Midleton, Co Cork, από το 1975, όπου έγινε μια πρόσφατη επένδυση € 100 εκατομμυρίων από την ιρλανδική Distillers για επέκταση του αποστακτηρίου, προκειμένου να ληφθεί μέριμνα για μελλοντική ανάπτυξη, καθώς τώρα λειτουργεί σε πλήρη δυναμικότητα.

Υπάρχει μια επιπλέον επένδυση € 100 εκατομμυρίων σε ένα νέο χώρο ωρίμανσης στο Dungourney,  Co Cork.

Η Anna Malmhake, Διευθύνων Σύμβουλος, της Irish Distillers Pernod Ricard, δήλωσε: “Για να σκεφτείτε το 1988, όταν εντάχθηκε η Irish Distillers στη Pernod Ricard, το Jameson πουλούσε μόνο 466.000 κιβώτια σε παγκόσμιο επίπεδο, με την Ιρλανδία ως κύρια αγορά του. Από τότε, έχει γίνανε στο Jameson συνεπής και σταθερές επενδύσεις, με μια μακροπρόθεσμη στρατηγική προοπτική με βάση το premiumisation και την καινοτομία σε συνδυασμό με ισχυρό και στοχευμένο μάρκετινγκ.

“Το αποτέλεσμα ήταν απίστευτη παγκόσμια επιτυχία με 50 αγορές πλέον σε διψήφια ανάπτυξη σε όλο τον κόσμο. Το να έχεις φτάσει το ορόσημο των τεσσάρων εκατομμυρίων κιβωτίων, που ισοδυναμεί με πάνω από 1,3 δισεκατομμύρια ποτήρια Jameson να καταναλώνονται σε όλο τον κόσμο το περασμένο έτος, είναι μια αληθινή αντανάκλαση της αυξανόμενης διεθνούς επιτυχίας του Jameson, και της μελλοντικής δυναμικής ολόκληρου του χαρτοφυλακίου ιρλανδικού ουίσκι της εταιρείας. “

Share this post