Το Ledbury στέφθηκε το καλύτερο εστιατόριο του Ηνωμένου Βασιλείου

Το Ledbury στέφθηκε το καλύτερο εστιατόριο του Ηνωμένου Βασιλείου

0

Το Ledbury στο Notting Hill στέφθηκε το καλύτερο εστιατόριο στο Ηνωμένο Βασίλειο στα Εθνικά Βραβεία Εστιατορίων για τρίτη συνεχή χρονιά.

Το δύο αστεριών Michelin εστιατόριο, που διευθύνεται από τον Αυστραλό σεφ Brett Graham, είδε τον ανταγωνισμό από το Pollen Street Social, του  Jason Atherton,  και τη παμπ στο Marlow,  The Hand and Flowers, τα οποία ήρθαν στη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα.

Ανήκει και διοικείται από τον Tom Kerridge,  το The Hand and Flowers, πρώτη παμπ του κόσμου που απονεμήθηκαν δύο αστέρια Michelin, ονομάστηκε επίσης Gastropub της χρονιάς.

Πέντε από τα δέκα κορυφαία εστιατόρια στη λίστα του τρέχοντος έτους βρίσκονται στο Λονδίνο, με το Quo Vadis στο Soho, που διευθύνεται από τον Jeremy Lee,  να είναι η υψηλότερη νέα είσοδος στο νούμερο 9.

Ο Master Sommelier Xavier Rousset του Texture στο Marylebone πήρε το βραβείο Wine List of the Year.

Σε μια νέα κατηγορία για αυτό το έτος, το Pig στο Brockenhurst κέρδισε τo Sustainable Restaurant of the Year για τις πράσινες πρακτικές του, αφού σημείωσε την υψηλότερη βαθμολογία στους τομείς των προμηθειών, του περιβάλλοντος και της κοινωνίας.

Νωρίτερα αυτό το έτος, το Ledbury ανέβηκε 20 θέσεις, στον αριθμό 14, στα The World’s 50 Best Restaurant Awards, καθιστώντας τη μεγαλύτερη άνοδο στον κατάλογο.

Και παρόλο που τρέχει το καλύτερο εστιατόριο του Ηνωμένου Βασιλείου, αυτό δεν ήταν αρκετό, ο Graham και η ομάδα του προστάτευσαν ηρωικά τους γευσιγνώστες τον περασμένο Αύγουστο, όταν το εστιατόριο δέχθηκε επίθεση κατά τη διάρκεια των ταραχών του Λονδίνου, κυνηγώντας μακριά τους μασκοφόρους πλιατσικολόγους.

Τώρα στο πέμπτο έτος της ηλικίας τους, τα Εθνικά Βραβεία Εστιατορίων, έχουν ως στόχο να αναδείξουν τα καλύτερα εστιατόρια στο Ηνωμένο Βασίλειο και να επιβραβεύσουν κορυφαίους σεφ και εστιάτορες του έθνους.

Τα εστιατόρια ψηφίστηκαν από μια ομάδα 150 σεφ, εστιατόρων, κριτικών και δημοσιογράφων τροφίμων σε 12 περιοχές του Ηνωμένου Βασιλείου. Οι σεφ δεν επιτρέπεται να ψηφίσουν για το δικό τους εστιατόριο.

Το Top 10 Εστιατορίων στο Ηνωμένο Βασίλειο

1: The Ledbury, London

2: Pollen Street Social, London

3: The Hand & Flowers, Marlow

4: Restaurant Sat Bains, Nottingham

5: The Fat Duck, Bray

6: The Sportsman, Seasalte

7: The Square, London

8: The Kitchen, Edinburgh

9: Quo Vadis, London

10: Dinner by Heston Blumenthal, London

0

Share this post