Τasting Αqua Kyoto London

Τasting Αqua Kyoto London

0


Το Αqua Κyoto, βρίσκεται στο ρετιρέ(5ος όροφος) του μεγάρου Dickins & Jones στη Regent Street στο Soho. Ιδιοκτησία του ομίλου εστιατορίων Aqua που ξεκίνησαν από το Χονγκ Κονγκ, επεκτάθηκαν στο Πεκίνο και πρόσφατα στην Βρετανική πρωτεύουσα, αποτελείται από τρεις ξεχωριστούς χώρους, το aqua nueva με σύγχρονη Ισπανική κουζίνα και Tapas Bar, το

aqua spirit με πολύχρωμα κοκτέιλ και το aqua Kyoto που περιλαμβάνει sushi bar και sumibiyaki charcoal grill.
Το kyoto είναι ένας -ακόμα- πρεσβευτής της σύγχρονης ιαπωνικής κουζίνας, που έχει κατακλύσει την Βρετανική πρωτεύουσα, με μεγάλη επιτυχία -τα περισσότερα απ’ αυτά, τα τελευταία χρόνια.


Παίρνεις το ασανσέρ, το οποίο σε οδηγεί στον πέμπτο όροφο, όπου περνώντας από το θορυβώδες μπαρ, μπαίνεις στον τετραγωνισμένο χώρο του Kyoto. Μια αίθουσα όπου κυριαρχεί το κόκκινο και το μαύρο, με μεγάλα τραπέζια και χαμηλό φωτισμό. Στο βάθος υπάρχει ένα μπαλκόνι το οποίο χρησιμοποιούν οι καπνιστές, αλλά το καλοκαίρι λειτουργεί εκεί ένα cocktail bar και οι θαμώνες εκτός από τα ποτά τους απολαμβάνουν και την εκπληκτική θέα.
Ευγενέστατο και καλά ενημερωμένο, για το μενού, πολυάριθμο προσωπικό πρόθυμο να απαντήσει στις ερωτήσεις μας και να να μας καθοδηγήσει. Το σέρβις είναι γρήγορο,
έτσι μπορέσαμε να δοκιμάσουμε πολλά πιάτα (σχεδόν ολόκληρο τον κατάλογο) την ώρα που είχαμε στη διάθεσή μας.


Ξεκίνημα με Edammame- τα αλατισμένα φασολάκια σόγιας- και ακολούθησαν: King crab tempura με crab miso, sashimi mori awase – derakkusu, sushi mori awase – derakkusu, hamachi no kama, aqua kyoto saikyo miso black cod, suzuki no ninniku shiitake sousu (ψητό λαβράκι και μανιτάρια με τρούφα και σκόρδο), spicy tuna & yellowtail, gyu fire suteiki masutado sousu(tenderloin με σως γιαπωνέζικης μουστάρδας) και ένα πιάτο με φρεσκότατα υπέροχα βουτυρωμένα scallop.Ξεχωρίσαμε το scallop, το King crab tempura με crab miso, aqua kyoto saikyo miso black cod και gyu fire suteiki masutado sousu(tenderloin με σως γιαπωνέζικης μουστάρδας).

 

0

Share this post