Υπάρχει τουρισμός πολυτελείας στην οικονομική ύφεση;

Υπάρχει τουρισμός πολυτελείας στην οικονομική ύφεση;


Η εταιρία DK Associates, αντιπρόσωπος της αγγλικής έκδοσης του περιοδικού Conde Nast Traveller και του BBC World News και bbc.com, διοργάνωσε στις 15 Φεβρουαρίου στην Αθήνα εκδήλωση με τίτλο «Το προϊόν πολυτελείας κατά τη διάρκεια της κρίσης -Τάσεις, Προσδοκίες και η Ελλάδα».

Σε μια προσπάθεια προώθησης του ελληνικού τουριστικού προϊόντος, η

εταιρεία κάλεσε τον Simon Leadsford, εκδότη του Conde Nast Traveller και τη Juliette Otley, Associate Publisher, να παρουσιάσουν έρευνα που διενήργησαν με θέμα τον τουρισμό πολυτελείας και το πως αυτός διαμορφώνεται την εποχή της παγκόσμιας οικονομικής ύφεσης. Η έρευνα επιβεβαίωσε ότι ο τουρίστας υψηλής οικονομικής επιφάνειας αποζητά αυθεντικές εμπειρίες και μοναδικότητα, αδιαφορώντας για το κόστος.

Σχετικά success stories αποτελούν ξενοδοχεία που προσφέρουν βιολογική κουζίνα με προϊόντα δικής τους παραγωγής, μέχρι ξενοδοχεία-galleries που φιλοξενούν καλλιτέχνες με ανταμοιβή να αφήσουν πίσω μια δημιουργία τους. Όπως επεσήμανε ο S. Leadsford, η Ελλάδα, η οποία βρίσκεται ψηλά στη λίστα των προτιμήσεων, μπορεί να εκμεταλλευθεί την αρνητική συγκυρία που βιώνει, καθώς όσα διαδραματίζονται γράφουν ένα νέο κεφάλαιο στη σύγχρονη ιστορία του δυτικού κόσμου και αν αυτό επικοινωνηθεί σωστά και προωθηθεί κατάλληλα, μπορεί να προσελκύσει μεγάλη μερίδα ταξιδιωτών. Το Conde Nast Traveller διατύπωσε τη δέσμευσή του να βοηθήσει τις ελληνικές επιχειρήσεις στην προώθηση των υπηρεσιών τους στο εξωτερικό.

 

Share this post