Βιώσιμο κρασί και στόχος ουδετερότητας άνθρακα από την Treasury Wine Estates

Βιώσιμο κρασί και στόχος ουδετερότητας άνθρακα από την Treasury Wine Estates

Η εταιρία παραγωγής κρασιού Lindeman’s από την Αυστραλία βρίσκεται σε καλό δρόμο για να επιτύχει τα επίπεδα ουδετερότητας άνθρακα(*) στην Ευρώπη, μέχρι το τέλος του έτους μετά την εισαγωγή μιας σειράς μέτρων εξοικονόμησης άνθρακα, σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη της Treasury Wine Estates (ΤWE).

Ο γίγαντας του κρασιού αποκάλυψε την περασμένη εβδομάδα ότι συνεργάζεται με την Carbon Trust για τη μέτρηση του αποτυπώματος άνθρακα της μάρκας και την πιστοποίησή σύμφωνα με το διεθνώς αναγνωρισμένο πρότυπο PAS 2050 στην Ευρώπη.

Προκειμένου να μειώσει το αποτύπωμα άνθρακα του brand, η TWE δήλωσε ότι είχε πραγματοποιήσει ορισμένες σημαντικές αλλαγές σε ολόκληρη την ευρωπαϊκή εφοδιαστική αλυσίδα, συμπεριλαμβανομένης της εισαγωγής ελαφρύτερων μπουκαλιών, της ενίσχυσης της ανακυκλωσιμότητας των συσκευασιών, της βελτίωσης της αποτελεσματικότητας των συστημάτων ψύξης και της εγκατάστασης ηλιακής ενέργειας σε κάποιους χώρους.

Τυχόν εναπομένουσες εκπομπές θα αντισταθμιστούν με carbon credits που αγοράστηκαν από την Carbon Footprint Limited που υποστηρίζουν αιολικά πάρκα στην Ινδία, εγκαταστάσεις ηλιακής ενέργειας στις Φιλιππίνες και έργα αναδάσωσης στο Amazon Rainforest και στο Ηνωμένο Βασίλειο, δήλωσε η TWE.

Ο Μπεν Μπλέικ, επικεφαλής μάρκετινγκ της TWE, δήλωσε ότι η εταιρεία ήταν «χαρούμενη» που ολοκλήρωσε τη δουλειά της με την Carbon Trust για τη μέτρηση και την πιστοποίηση του αποτυπώματος άνθρακα σε όλη τη σειρά προϊόντων της Lindemanς στην Ευρώπη.

“Η Lindeman’s είναι η ιδανική εταιρία για να πρωτοστατήσει στην Ευρώπη, με το σημαντικό της προφίλ σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο, τις Σκανδιναβικές χώρες και τις Κάτω Χώρες”, είπε. “Η βιωσιμότητα είναι βασική προτεραιότητα για την TWE σε όλες τις περιοχές και αυτή η συνεργασία με την Carbon Trust είναι ένα άλλο βήμα στο ταξίδι μας.”

 

Ο αναπληρωτής διευθυντής της Carbon Trust, John Newton, δήλωσε ότι η συμβουλευτική εταιρεία ήταν «ευχαριστημένη που συνεργάστηκε στενά με την Lindeman’s στην ατζέντα της αειφορίας για το προηγούμενο έτος».

“Συνεργαστήκαμε με τη Lindeman’s για να πιστοποιήσουμε το αποτύπωμα άνθρακα του προϊόντος σε ολόκληρο το χαρτοφυλάκιο της μάρκας ως μέρος της δέσμευσής της να επιτύχει τους στόχους της ουδετερότητας άνθρακα”, πρόσθεσε.

Η ανακοίνωση έρχεται την ίδια χρονιά που η TWE εισήγαγε νέες κατευθυντήριες γραμμές συσκευασίας που δεσμεύουν την εταιρεία να επιτύχει 100% ανακυκλώσιμες, επαναχρησιμοποιήσιμες και λιπασματοποιήσιμες συσκευασίες έως το τέλος του 2022 και διασφαλίζουν ότι όλες οι συσκευασίες περιλαμβάνουν τουλάχιστον 50% ανακυκλωμένο περιεχόμενο, έως το 2025.

Αυτό είναι μέρος μιας αυξανόμενης τάσης σε ολόκληρη τη βιομηχανία οίνου – μια σειρά από κορυφαίες μάρκες σπεύδουν να ενισχύσουν τα περιβαλλοντικά και κλιματικά διαπιστευτήριά τους τα τελευταία χρόνια. Μόνο τον περασμένο μήνα, για παράδειγμα, η εταιρεία κρασιού Accolade ανακοίνωσε ότι πιστοποίησε πολλές από τις κορυφαίες μάρκες της ως ουδέτερες ως προς τον άνθρακα.

 

υδετερότητα άνθρακα, ή καθαρό μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα, αναφέρεται στην επίτευξη καθαρών μηδενικών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα εξισορροπώντας τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα με την απομάκρυνση του άνθρακα (συχνά μέσω αντιστάθμισης ή συμψηφισμού) ή απλώς εξαλείφοντας εντελώς τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα (η μετάβαση στην «οικονομία μετά-άνθρακα/”post-carbon economy”).

Share this post