Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου σχεδιάζει να πάρει £ 4 δισ από καταναλωτές κρασιού

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου σχεδιάζει να πάρει £ 4 δισ από καταναλωτές κρασιού

0

drinking+wine1Η βρετανική κυβέρνηση πρόκειται να εισπράξει £ 4.000.000.000 από τους βρετανούς λάτρεις του κρασιού από φόρους -μόνο για την φετεινή χρονιά – ένα νέο ποσό ρεκόρ.

Το Γραφείο Ευθύνης Προϋπολογισμού λέει ότι η είσπραξη των φόρων ρεκόρ είναι αποτέλεσμα της φορολογίας στις φιάλες κρασιού που φτάνει στο 55% της τιμής του μέσου μπουκάλι σε φόρους.

Το νέο ρεκόρ δεν θα διαρκέσει πολύ, καθώς από το 2020 ο φόρος που συλλέγεται από τους λάτρεις του κρασιού θα αυξηθεί κατά 25% φθάνοντας τα £ 5.000.000.000, σύμφωνα με την πρόβλεψη του φύλακα ​​δημοσιονομικών της κυβέρνησης.

Ο φόρος επί του οίνου στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι ο δεύτερος υψηλότερος στην Ευρώπη, σύμφωνα με την WSTA, η οποία επίσης αναφέρει ότι η Βρετανία πληρώνει τα δύο τρίτα του συνόλου των φόρων για το κρασί που συγκεντρώνονται στην ΕΕ.

Οι φόροι, επίσης, φαίνεται να στοχεύουν άδικα εκείνους που αγοράζουν κρασί γύρω από τη μέση τιμή λιανικής πώλησης, επί του παρόντος μεταξύ £ 5 έως £ 7, καθώς τα τέλη αναλογικά μικραίνουν καθώς οι τιμές γίνονται πιο ακριβές.

Η  WSTA αγωνίζεται για την μείωση του ειδικού φόρου στο κρασί στον προϋπολογισμό της κυβέρνησης, ο οποίος θα ανακοινωθεί αργότερα αυτό το μήνα.

Μαζί με την WSTA, η οποία αντιπροσωπεύει το εμπόριο του κρασιού και των αποσταγμάτων του Ηνωμένου Βασιλείου, η βρετανική μπύρα και Pub Association, η Campaign for Real Ale και η Scotch Whisky Association, επίσης, ασκούνε πίεση στον καγκελάριο George Osbourne να μειώσει αυτό που αποκαλούν «τιμωρητικούς» φόρους στα ποτά .

0

Share this post