Μαλαγουζιά Lykos 2016

Μαλαγουζιά Lykos 2016

Review of:
Version:
2016
Price:
9

Reviewed by:
Rating:
18
On 18 Ιανουαρίου, 2017
Last modified:18 Ιανουαρίου, 2017

Summary:

Περιοχή:Μαλακώντας, Π.Γ.Ε. Εύβοια

Ποικιλία: Μαλαγουζιά

Η σχεδόν εξαφανισμένη ποικιλία που έμελλε να γίνει πρωταγωνιστής στην αναγέννηση των σύγρονων ελληνικών κρασιών τα τελευταία χρόνια. Η μαλαγουζιά, η εξαιρετικά εκφραστική αυτή ποικιλία, εξαπλωμένη πλέον στους αμπελώνες όλόκληρης της Ελλάδος, δίνει κρασιά ιδιαίτερα απολαυστικά.

Ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα της ποικιλίας, extra αρωματικό και γεμάτο ζωντάνια δοκιμάσαμε πρόσφατα, κατά την διάρκεια ταξιδιού μας για τα γυρίσματα του “Γεύσεις και Οίνος” στο δεύτερο μεγαλύτερο νησί της Ελλαδος, την Εύβοια. Στο οινοποιείο Λύκος η Μαλαγουζιά, προερχόμενη από άριστης ποιότητας σταφύλια, παράγει ένα έντονα φρέσκο, αρωματικό και γοητευτικό κρασί, από τα καλύτερα δείγματα της ποικιλίας που δοκιμάσαμε από την σοδειά του 2016.

Στο ποτήρι εμφανίζεται με λαμπερό λεμονί χρώμα με ζωηρές πράσινες ανταύγειες. Στην μύτη το αρωματικό προφίλ κινείται προς τα τροπικά φρούτα, όπως μάνγκο και ανανά, χωρίς να χάνει όμως τα λαχταριστά αρώματα ροδάκινου, νεκταρινιού και βερίκοκου, στα οποία προστίθενται νότες εσπεριδοειδών και ένα κομψό άγγιγμα άσπρων λουλουδιών. Στον ουρανίσκο, χυμώδες και απολαυστικό με υπέροχη ένταση και ωριμότητα φρούτων και μια διακριτική αφή μάραθου. Διαθέτει καθαρότητα, υποστηρικτική οξύτητα και μια ικανοποιητικής διάρκειας φρουτώδη επίγευση. Αλκοόλ 12,5%.

Τιμή: 9€

Βαθμολογία: 90/100

Share this post