Μια δυσλειτουργία προκάλεσε τη ροή κόκκινου κρασιού από τις βρύσες μιας ιταλικής πόλης

Μια δυσλειτουργία προκάλεσε τη ροή κόκκινου κρασιού από τις βρύσες μιας ιταλικής πόλης

Ποιος δεν θα ήθελε κόκκινο κρασί να αρχίσει να ρέει από την βρύση της κουζίνας;

Για λίγες ώρες την Τετάρτη (4 Μαρτίου), οι κάτοικοι της βόρειας Ιταλικής πόλης Castelvetro συνειδητοποίησαν ότι θα μπορούσαν να έχουν το Lambrusco όχι μόνο από φιάλες – αλλά και από τις βρύσες και στο ντους στο μπάνιο τους!

Μια δυσλειτουργία σε ένα τοπικό οινοποιείο προκάλεσε τη διαρροή 1.000 λίτρων έτοιμου προς εμφιάλωση κρασιού, στις σωλήνες του δικτύου ύδρευσης.

Η βλάβη διήρκεσε περίπου τρεις ώρες και επηρέασε περίπου 20 σπίτια, δήλωσε η Giorgia Mezzacqui, αντιδήμαρχος του Castelvetro, περίπου 10 μίλια νότια της Μόντενα.

Η τοπική κυβέρνηση δημοσίευσε στη σελίδα στο Facebook ότι η διαρροή δεν ενέχει κινδύνους για την υγεία.

Το περιστατικό αποτέλεσε μια στιγμή γέλιου στην πόλη που βρισκόταν στη μέση της κρίσης του κορονοϊού – η οποία ξεκίνησε στην Ιταλία από τα βόρεια της χώρας.

“Σε μια εποχή που έχουμε πολύ λίγα για να χαμογελάσουμε, είμαι χαρούμενος που φέραμε κάποια χαμόγελα στα πρόσωπα κάποιων”, δήλωσε η Mezzacqui. “Ας ελπίσουμε ότι μια μέρα θα μας θυμούνται και θα θέλουν να μας επισκεφθούν.”

Τι συνέβη σύμφωνα με το οινοποιείο Cantina Settecani.

Η δυσλειτουργία προκλήθηκε από ελαττωματική βαλβίδα στο κύκλωμα πλυσίματος στο εσωτερικό της γραμμής εμφιάλωσης. Το Lambrusco Grasparossa, τοπικό κρασί της περιοχής, πέρασε μέσα στις γραμμές νερού της πόλης λόγω της πίεσης, δήλωσε το οινοποιείο.

Ο Fabrizio Amorotti, εμπορικός διευθυντής του Cantina Settecani, δήλωσε ότι η δυσλειτουργία  εκτιμήθηκε δεόντως από πολλούς. Κάποιοι πελάτες στις περιοχές μας κάλεσαν να μας προειδοποιήσουν γι ‘αυτό και μας ενημέρωσαν ότι εμφιαλώνουν οι ίδιοι το κρασί!”

Το Castelvetro, στην καρδιά της περιοχής Emilia-Romagna, είναι συνήθως ένας προορισμός για τους λάτρεις του φαγητού και των οίνων από όλο τον κόσμο. Από το ξέσπασμα του ιού όμως, το 80% των τουριστικών δομών στην περιοχή είχαν ακυρώσεις, δήλωσε η αντιδήμαρχος Mezzacqui.

 

Share this post