Νέα τάση τα μπουκάλια κρασιού από χαρτί

Νέα τάση τα μπουκάλια κρασιού από χαρτί

Η βρετανική εταιρεία βιώσιμης συσκευασίας Frugalpac κυκλοφόρησε ένα μπουκάλι κρασιού από 94% ανακυκλωμένο χαρτόνι, το οποίο είπε ότι έχει αποτύπωμα άνθρακα 84% λιγότερο από αυτό του γυαλιού.

Το μπουκάλι Frugal είναι κατασκευασμένο από ανακυκλωμένο χαρτόνι και έχει επένδυση ειδική για τρόφιμα, έτσι ώστε να μπορεί να αποθηκεύσει τόσο κρασί όσο και αλκοολούχα ποτά.

Η εταιρία Frugalpac λέει ότι το μπουκάλι 75cl, το οποίο είναι έως και πέντε φορές ελαφρύτερο από ένα γυάλινο μπουκάλι, έχει αποτύπωμα άνθρακα κατά 1/3 χαμηλότερο από ένα μπουκάλι κατασκευασμένο από ανακυκλωμένο πλαστικό. Επιπλέον, το αποτύπωμα νερού είναι επίσης τουλάχιστον τέσσερις φορές χαμηλότερο από αυτό του γυαλιού.

Το μπουκάλι, το οποίο μπορεί εύκολα να ψυχθεί, είναι εύκολο να ανακυκλωθεί, σύμφωνα με την Frugalpac, η οποία αναφέρει ότι το χαρτόνι μπορεί να διαχωριστεί από την επένδυση.

Όσον αφορά το κόστος παραγωγής, το χάρτινο μπουκάλι έχει παρόμοιο κόστος παρασκευής με ένα επώνυμο γυάλινο μπουκάλι, αλλά ο δημιουργός του επισημαίνει ότι το μπουκάλι προσφέρει την επιλογή για κάθε είδους ετικέτα. Το μπουκάλι μπορεί να παραχθεί σε ένα οινοποιείο επί τόπου, και η Frugalpac λέει ότι προσφέρει «πλήρη ελευθερία στο σχεδιασμό και την εκτύπωση» και το καθιστά «οικονομικότερο στη μεταφορά».

Το μπουκάλι χρησιμοποιεί μόλις 15g πλαστικού, 77% λιγότερο από ένα ανακυκλωμένο πλαστικό μπουκάλι. Αυτή τη στιγμή χρησιμοποιείται από το ιταλικό οινοποιείο στην Ούμπρια, «Cantina Goccia»  για το μείγμα 3Q Sangiovese, Merlot και Cabernet Sauvignon. Η συγκεκριμένη ετικέτα είναι διαθέσιμη για αγορά από τον ιστότοπο του οινοποιείου, καθώς και μέσω του βρετανικού εισαγωγέα, Woodwinters.

Η συγκεκριμένη εταιρεία συσκευασίας, η οποία κυκλοφόρησε το μπουκάλι στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη Δανία και την Ολλανδία, δήλωσε ότι έλαβε επίσης ενδιαφέρον από αλυσίδες σούπερ μάρκετ και εταιρίες εστίασης του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η συγκεκριμένη συσκευασία κυκλοφόρησε μετά το περσινό επιτυχημένο λανσάρισμα μιας χάρτινης φιάλης μπύρας πέρυσι από τη δανική ζυθοποιία Carlsberg. Το συνεργατικό έργο είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία της εταιρείας paper bag, Paboco, η οποία συνεργάζεται πλέον με μεγάλες μάρκες όπως η Absolut, η Coca-Cola και η L'Oréal.

Η Carlsberg λάνσαρε επίσης δύο πρωτότυπα για το eco-friendly μπουκάλι της πέρυσι. Και τα δύο κατασκευάστηκαν από ίνες ξύλου με αειφόρο προέλευση και έχουν ένα «εσωτερικό φράγμα» που επιτρέπει στο μπουκάλι να γεμίζει με μπύρα. Το ένα είναι επενδυμένο με ένα λεπτό ανακυκλωμένο πολυμερές μεμβράνης ΡΕΤ, ενώ το άλλο έχει μια μεμβράνη πολυμερούς PEF.

 

Η Frugalpac, η οποία ανέπτυξε επίσης ένα φλιτζάνι καφέ από 96% ανακυκλωμένο χαρτί, θέλει επίσης παρόμοιες επιλογές για τις βιομηχανίες οίνου και οινοπνευματωδών ποτών.

 

Share this post