Ο σωστός τρόπος για να πιείτε σαμπάνια σύμφωνα με έναν ειδικό

Ο σωστός τρόπος για να πιείτε σαμπάνια σύμφωνα με έναν ειδικό

Η 14η Φεβρουαρίου είναι μία από αυτές τις σπάνιες περιπτώσεις που είμαστε πρόθυμοι να βάλουμε το χέρι λίγο πιο βαθιά στην τσέπη και να αγοράσουμε ένα κρασί εκτός του συνηθισμένου εύρους τιμών που επιλέγουμε. Η πιο δημοφιλής επιλογή είναι η σαμπάνια. Πώς πρέπει να την πιούμε για να την απολαύσουμε στο 100%;

Δεδομένου ότι υπάρχουν πολλές και διάφορες πληροφορίες σχετικά με τον σωστό τρόπο για να ανοίξετε μια σαμπάνια ή να σερβίρετε στη σωστή θερμοκρασία, αυτήν τη φορά συμβουλές μας δίνει ο ειδικός,  Hervé Deschamps Cellar Master στον οίκο σαμπάνιας Maison Perrier-Jouët. Ο Hervé Deschamps ξεκαθαρίζει μερικούς μύθους σχετικά με τον σωστό τρόπο να πιούμε μια καλή σαμπάνια, έχοντας πάνω από 30 χρόνια εμπειρίας στην περιοχή Champagne της Γαλλίας. Πιο συγκεκριμένα, ο Deschamps εξηγεί  πώς θα αντιμετώπιζε ένα μπουκάλι rose $ 65, αλλά οι ίδιες συμβουλές μπορούν να εφαρμοστούν σε ό, τι κι αν πίνετε την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.

Διαβάστε κι αυτό: Αποκωδικοποιώντας την Σαμπάνια

1. Άνοιγμα του μπουκαλιού

Κατά τη διάρκεια των εορταστικών στιγμών, εάν το πρώτο πράγμα που θέλετε να κάνετε είναι να κουνήσετε τη σαμπάνια και να την ανοίξετε έτσι ώστε να πεταχτεί ο φελλός και να λουστούν όλοι στην αίθουσα… το καταλαβαίνουμε. Αλλά, να θυμάστε ότι το αφρώδες κρασί για το οποίο πληρώσατε ένα σεβαστό ποσό, τώρα το χαίρεται το πάτωμα! Σύμφωνα με την παράδοση, «ο καλύτερος τρόπος για  να ανοίξετε μια σαμπάνια είναι να αφαιρέσετε τον φελλό ήσυχα και με ασφάλεια», λέει ο Deschamps. Κι όταν έρθει η ώρα να σερβίρετε κάντε το με την ησυχία σας. «Εάν η σαμπάνια σερβιριστεί λανθασμένα, μπορεί να χάσει τη χαρακτηριστική γεύση της» λέει. «Θα πρέπει το ποτήρι να έχει κλίση 45 ° και να σερβίρετε σιγά σιγά το κρασί σας».

2. Το κατάλληλο ποτήρι σαμπάνιας

Εάν είστε πρόθυμοι να διαθέσετε λίγα ακόμα χρήματα για τα σωστά ποτήρια σαμπάνιας, ο Deschamps  προτείνει τα ποτήρια με ποδαράκι. «Ο σωστός τρόπος να κρατάτε το ποτήρι σας είναι κοντά στο στέλεχος, ώστε να μην επηρεάζετε τη θερμοκρασία του ποτού”, λέει.

Διαβάστε περισσότερα: Ποια είναι τα καλύτερα ποτήρια για να πιείτε σαμπάνια;

3. Ψύξη & Σερβίρισμα Σαμπάνιας

Όταν πρόκειται για το σερβίρισμα της σαμπάνιας, είναι προφανές ότι πρέπει να σερβίρεται κρύα, αλλά ένα πράγμα που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι πρέπει να ψυχθεί αργά και όχι για πολύ καιρό. “Κάθε σαμπάνια πρέπει να ψύχεται για τουλάχιστον τρεις ώρες, αλλά δεν πρέπει να μένει στο ψυγείο για περισσότερο από μία ημέρα, αν θέλουμε να έχουμε τη μέγιστη απόλαυση“, λέει ο Deschamps.

4. Τι γίνεται αφού ανοίξουμε τη σαμπάνια

Εδώ είναι όπου μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε λίγο περισσότερο τη φαντασία μας. Εάν έχετε μια παγοθήκη, ο Deschamps προτείνει να τη χρησιμοποιήσετε για να κρατήσετε τη σαμπάνια στη σωστή θερμοκρασία, ενώ  ακόμα την πίνετε. Αν σχεδιάζετε να επιβραδύνετε την απόλαυση του εν λόγω μπουκαλιού για μεγάλο χρονικό διάστημα, ο Deschamps χρησιμοποιεί ένα εργαλείο για να κρατήσει το φυσαλίδες του ζωντανές:  “Μετά από μια ώρα μπορείτε να σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε ένα” bouchon stoppeur “για να κλείσετε το μπουκάλι έτσι ώστε να μην χάσει τις φυσαλίδες του”, λέει.

Γνωρίζοντας καλύτερα την σαμπάνια

Share this post