3 Σχόλια to “Palladius 2008 Sadie Family”

 1. Ο/Η Γιάννης Παπαδάκης λέει:

  Πλήρες και εμπεριστατωμένο review για ένα σπουδαίο κρασί που δίνει αποστομωτική απάντηση σε όσους επιμένουν ότι τα μεγάλα κρασιά αποτελούν αποκλειστικό προνόμιο των χωρών του λεγόμενου παλαιού κόσμου. Θα ήθελα όμως να μου εξηγήσετε την αντιστοιχία ανάμεσα στην εικοσαβάθμια κλίμακα που χρησιμοποιείτε και τα αστέρια. Έχω μπερδευτεί, διότι στο Decanter λ.χ. που χρησιμοποιεί και τους 2 αυτούς τρόπους αξιολόγησης, μία βαθμολογία από 18.5 και πάνω αντιστοιχεί σε 5 αστέρια, κάτι που δε συμβαίνει στη δική σας περίπτωση.

 2. Ο/Η admin λέει:

  Κύριε Παπαδάκη καλησπέρα, ευχαριστούμε για τα καλά σας λόγια αλλά και τα εύστοχα σχόλια που κατα καιρούς κάνετε στη σελίδα μας.
  Σχετικά με την ερώτηση σας θα ήθελα να σας απαντήσω ότι το σύστημα βαθμολόγησης με αστέρια δεν βασίζεται σε αντιγραφή της κλίμακας αξιολόγησης του Decanter, αλλά πρόκειται για απλή αναγωγή αντιστοίχισης της εικοσαβάθμιας κλίμακας που χρησιμοποιούμε μέσω ενός προγραμματισμένου τύπου του υπολογιστή. Έτσι (πιστεύουμε πως) υπάρχει μια πιό δίκαιη -και αναλυτικότερη- απεικόνιση της αξιολογησης ενός κρασιού. Υπάρχει και η σκέψη στο μέλλον να χρησιμοποιηθεί η 100βάθμια κλίμακα σε αντικατάσταση των υπαρχόντων.

 3. Ο/Η Γιάννης Παπαδάκης λέει:

  Ευχαριστώ για τη διευκρίνηση. Πιστεύω ότι η 100βάθμια κλίμακα, παρά τις επικρίσεις που έχει δεχτεί, έχει το πλεονέκτημα ότι δίνει μία πιο άμεση και ξεκάθαρη αντίληψη του ποιοτικού επιπέδου στο οποίο τοποθετεί ο δοκιμαστής το υπό δοκιμή κρασί, λόγω του μεγαλύτερου εύρους της. Συγχαρητήρια για τη δουλειά σας.

Leave a Reply