2 Σχόλια to “Πώς να παραγγείλετε κρασί σε ένα εστιατόριο”

 1. Ο/Η Αγγουριδακης Κων/νος λέει:

  Ευχαριστω

  • Ο/Η botritis λέει:

   Η θερμοκρασία σερβιρίσματος ενός κρασιού δεν έχει να κάνει σε καμμία περίπτωση με την τιμή του. Ο καθοριστικός παράγοντας στα κόκκινα κρασιά για την επιλογή θερμοκρασίας σερβιρίσματος αρχικά είναι οι τανίνες.
   Οι τανίνες σε χαμηλές θερμοκρασίες γίνονται πολύ πικρές και επικρατούν έναντι των υπόλοιπων γευστικών χαρακτηριστικών. π.χ ένα ZINFANDEL με τιμή αγοράς €9,39 ή ένα Filgueira Tannat, Canelones από την Ουρουγουάη με τιμή αγοράς 7€ έχουν τόσο μεγάλο τανικό φορτίο που είναι αδύνατο να τα απολαύσεις σε χαμηλή θερμοκρασία.
   Επίσης ένα thin-skinned grape όπως είναι το Pinot Noir ακόμα και σε κορυφαίες εκφράσεις του αξίας πολλών δεκάδων-ίσως και εκατοντάδων €- είναι απολαυστικότερο σε χαμηλότερη των 18C θερμοκρασία.
   Επίσης καθοριστικοί παράγοντες είναι το αλκοόλ και η οξύτητα, τα οποία εκφράζονται ηπιότερα σε χαμηλές θερμοκρασίες και επίσης το σώμα και η πολυπλοκότητα. Άρα θα πρέπει να συνεξετάσουμε αυτά τα στοιχεία για να επιλέξουμε την σωστή θερμοκρασία σερβιρίσματος ανεξαρτήτως της τιμής αγοράς.

Leave a Reply