Σαββατιανό Μικροοινοποιία Μυλωνά 2016. Η επανάκαμψη του Σαββατιανού

Σαββατιανό Μικροοινοποιία Μυλωνά 2016. Η επανάκαμψη του Σαββατιανού

0
Review of:
Version:
2016
Price:
6.20

Reviewed by:
Rating:
18
On 24 Μαρτίου, 2018
Last modified:24 Μαρτίου, 2018

Summary:

Περιοχή: Κερατέα, Π.Γ.Ε. Αττική

Ποικιλία: Σαββατιανό

Απο τις πλεον πολυφυτεμένες ποικιλίες, το Σαββατιανό, το “ασχημόπαπο” του Ελληνικού αμπελώνα, μέσα απο οινοποιήσεις οραματιστών παραγωγών, μεταμορφώνεται και διεκδικεί και πάλι με αξιώσις την θέση του στο ελληνικό τραπέζι.

Η σχέση της οικογένειας Μυλωνά με την ποικιλία αυτή ταυτισμένη με τον αττικό αμπελώνα, ξεκκίνησε 100 χρόνια πριν στην Κοινότητα Κερατέα της Ανατολικής Αττικής. Η σύγχρονη ενασχόληση των αδελφών Μυλωνά, ξεκινά το 2000 όταν τα αδέλφια Μυλωνά
δημιούργησαν ενα ολοκαίνουργιο μικρό οινοποιείο, τυποποίσαν τα κρασιά και παρουσιάσανε στην ελληνική αγορά το 2006, το “Σαββατιανό Μικροοινοποιίας Μυλωνά”.

Το Σαββατιανό Μικροοινοποιία Μυλωνά 2016, εμφανίζεται στο ποτήρι με λαμπερό λεμονί χρώμα, τροφοδοτώντας την μύτη με αρώματα πυρηνόκαρπων φρούτων, αχλαδιού, χαμομηλιού, αποξηραμένων αγριολούλουδων, αλωνιού και απαλές τροπικές νότες. Η 3μηνη παραμονή του με τις οινολάσπες αλλά και η ζύμωση κατά 60% με επιλεγμένες ζύμες και 40% με άγριες ζύμες σε ελεγχόμενη θερμοκρασία, δώσανε στο κρασί μια διακριτικά λιπαρή υφή και μια ανεπαίσθητη αλμυρότητα. Εξαιρετικά ευχάριστο και ισορροπημένο κρασί με 12% αλκοόλ, εντυπωσιάζει με την φρεσκάδα και την σύγχρονη και ποιοτική έκφραση της ποικλίας. Άριστη σχέση ποιότητας-τιμής.

Τιμή: 6,20€

Βαθμολογία: 90/100

 

 

0

Share this post