Σαββατιανό Μάτσα 2019

Σαββατιανό Μάτσα 2019

Review of:
Price:
9

Reviewed by:
Rating:
88
On 30 Ιουλίου, 2020
Last modified:7 Αυγούστου, 2020

Summary:

Περιοχή: Κάντζα Αττικής, Π.Γ.Ε. Παλλήνη

Ποικιλία: Σαββατιανό

Ένα “vin plaisir” (κρασί απόλαυσης ), όπως χαρακτηριστικά το αποκαλεί η Ρωξάνη Μάτσα, είναι η καινούργια ετικέτα του κτήματος Μάτσα που κυκλοφόρησε πρόσφατα.

Το Σαββατιανό Μάτσα 2019, έχει ένα νέο λογότυπο που δημιουργήθηκε ειδικά για το Κτήμα Μάτσα, διατηρώντας και τονίζοντας τα στοιχεία του ενετικού θυρεού της οικογένειας Μάτσα, αναδεικνύοντας έτσι περισσότερο την ιστορικότητα του κτήματος και την υπογραφή της δημιουργού του. Το κτήμα Μάτσα έχει συνολική έκταση 122 στρέμματα τα οποία μοιράζονται οι ποικιλίες Σαββατιανό, Μαλαγουζιά, Ροδίτης και Syrah. Το κύριο χαρακτηριστικό του οικοσυστήματος είναι το περίφημο «Αττικό» κλίμα. Θερμό και ξηρό με μαλακούς χειμώνες και υψηλές θερμοκρασίες, στο οποίο προσαρμόστηκε άριστα το Σαββατιανό γι’ αυτό και κυριάρχησε εδώ και αιώνες στους παραδοσιακούς αμπελώνες της περιοχής.

Από πρέμνα 28 ετών, βιολογικής καλλιέργειας, το Σαββατιανό Μάτσα 2019 που δοκιμάσαμε, είναι μια σύγχρονη προσέγγιση της πολυφυτεμένης ποικιλίας του ελληνικού αμπελώνα. Λεμονοπράσινο χρώμα, στην μύτη διακρίνονται αρώματα αχλαδιού, κίτρινων φρούτων, λουίζας και απαλές νότες λουλουδιών. Η παραμονή με τις οινολάσπες κατά την περίοδο ωρίμανσης, τροφοδότησε το κρασί με μια ήπια λιπαρότητα στο στόμα, όπου συνεργάζεται με την δροσιστική οξύτητα για ένα ισορροπημένο αποτέλεσμα, κάνοντας το ταιριαστό σύντροφο σε pairing με μεζέδες της ελληνικής θάλασσας.

Τιμή:9€

Βαθμολογία: 88/100

Share this post