Το Noma, ένα από τα καλύτερα εστιατόρια στον κόσμο, επιστρέφει ως Wine Bar

Το Noma, ένα από τα καλύτερα εστιατόρια στον κόσμο, επιστρέφει ως Wine Bar

Καθώς οι περιορισμοί του coronavirus υπάρχουν σε όλο τον κόσμο, ένα από τα καλύτερα εστιατόρια στον κόσμο, το Noma στην Κοπεγχάγη της Δανίας, ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι θα ανοίξει ξανά την επόμενη εβδομάδα με μια νέα ιδέα: Ένα υπαίθριο μπαρ κρασιού με δύο burgers – ένα με κρέας και ένα χορτοφαγικό – στο μενού.

Σε μια δήλωση που εμφανίζεται στον ιστότοπό τους, η ομάδα του Noma λέει, “Την Πέμπτη 21 Μαΐου, στις 13:00, θα ανοίξουμε ένα υπαίθριο μπαρ κρασιού στους όμορφους κήπους μας στο noma, με θέα στη λίμνη που μοιραζόμαστε με τους γείτονές μας στην Christiania. Έλα όπως είσαι, δεν υπάρχουν κρατήσεις, είμαστε ανοιχτοί για όλους. ”

Αυτό είναι μια μεγάλη αλλαγή από το να εξασφαλίσετε με μεγάλη δυσκολία μια κράτηση και να πληρώσετε εκατοντάδες δολάρια για να δειπνήσετε και να πιείτε (το πιο πρόσφατο μενού θαλασσινών κοστίζει περίπου 580 $ συμπεριλαμβανομένου του pairing κρασιού).

Το εστιατόριο έκλεισε στα μέσα Μαρτίου λόγω της πανδημίας Covid-19. Καθώς η Δανία αρχίζει να ανοίγει ξανά δύο μήνες αργότερα, οι τυχεροί Δανοί έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν μια νέα, αν και περιορισμένη, εμπειρία Noma.

Οι αλλαγές για το Noma δεν είναι κάτι καινούργιο και περίεργο – ο ιδρυτής Ρενέ Ρεντζέπι, έκλεισε την πρώτη έκδοση του εστιατορίου 14 χρόνια μετά το άνοιγμα για να ξεκινήσει ξανά με το Noma 2.0, το οποίο άνοιξε το 2018. Εν τω μεταξύ, ο Redzepi άνοιξε εστιατόρια στην Ιαπωνία, το Μεξικό, ακόμη και ένα κάτω από μια γέφυρα στην Κοπεγχάγη.

Η ευελιξία αυτού του εστιατορίου και της ομάδας του είναι ένα από τα πιο μοναδικά χαρακτηριστικά του, καθώς και η σκανδιναβική κουζίνα για τους φίλους της γαστρονομίας σε όλο τον κόσμο.

Μετά το άνοιγμα του wine bar, ο Redzepi σκοπεύει να ανοίξει ξανά το πρωτότυπο, νέο Noma σύντομα.

“Το κλείσιμο για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα σημαίνει ότι θα χρειαστούν εβδομάδες για να επιστρέψει η κουζίνα στα επίπεδα που βρισκόμασταν πριν κλείσουμε. Δεν έχουμε ακόμη επίσημη ημερομηνία έναρξης του εστιατορίου για να ανακοινώσουμε, αλλά θα έχουμε περισσότερες πληροφορίες γι’ αυτό πολύ σύντομα. ”

Διαβάστε σχετικά: The World’s 50 Best Restaurants 2019

Share this post