ΓΗ ΚΑΙ ΟΥΡΑΝΟΣ 2007 ΘΥΜΙΟΠΟΥΛΟΣ

ΓΗ ΚΑΙ ΟΥΡΑΝΟΣ 2007 ΘΥΜΙΟΠΟΥΛΟΣ

 

Με καινούρια ετικέτα κυκλοφόρησε το Γη και Ουρανός 2007. Από το Τρίλοφο Ημαθίας μια περιοχή με χαμηλό-σχετικά-υψόμετρο που παράγει συνήθως σταφύλια με ψηλά επίπεδα σακχάρων, όπου βρίσκονται οι αμπελώνες και το οινοποιείο της οικογένειας Θυμιόπουλου.
Αν και ήμουν λίγο επιφυλακτικός-είχα κάποιες ενστάσεις για την χρονιά του 2006-μπορώ να πω ότι πολύ γρήγορα αναθεώρησα.
Το γη και ουρανός 2007 είναι το σύγχρονο ύφος του Ξινόμαυρου,πυκνό,

τανικό με βάθος αλλά και φινέτσα ένα κρασί που θα μπορούσε να προσελκύσει καινούριους καταναλωτές στην παρεξηγημένη αυτή ποικιλία.
Βαθύ ρουμπινί χρώμα, πολύπλοκη μύτη με αρώματα φρέσκων φρούτων,διακριτική παρουσία βαρελιού και νότες φυτικότητας και μπαχαριών. Ψηλή οξύτητα,σταθερές καλοδομημένες τανίνες,αλκοόλ 14%(πιστεύω ότι είναι ψηλότερο)συμπύκνωση φρούτου σε πολύ καλή ισορροπία, οδηγούν σε μακρυά φινετσάτη επίγευση. Πιστεύω οτι στο blend πρέπει να έχει χρησιμοποιηθεί-επιτυχημένα- και ελάχιστη ποσότητα Merlot για να αναχαιτίσει τα επιθετικά χαρακτηριστικά και την αυστηρότητα του Ξινόμαυρου και να βοηθήσει στο χρώμα στη μύτη αλλά και στο στόμα- άλλωστε ποτέ δεν έκρυψα ότι είμαι υπέρ της προσθήκης βελτιωτικών ποικιλιών-. Καλύτερο μέχρι το 2019.
Τιμή:17€
Βαθμολογία:17,5-20

 

Share this post