ΔΙΔΥΜΟS 2007

ΔΙΔΥΜΟS 2007

Επιτραπέζιος τοπικός οίνος Ερυθρός ξηρός
Ποικιλίες:Αγιοργίτικο/Κρασάτο/Μαυροδάφνη/Μαυρούδι/Νεγκόσκα/Ξινόμαυρο/Ρεφόσκο/Σταυρωτό/Cabernet Sauvignon/Merlot/Syrah.

Ο Δίδυμος είναι ένα κόκκινο κρασί το οποίο φτιάχνεται από κρασιά γνωστών οινοπαραγωγών που έχουν ένα κοινό σημείο ευτυχίας:Είναι όλοι τους πατέρες δίδυμων παιδιών. Μεταξύ αυτών Γιώργος Σκούρας,Νίκος Χαρλάφτης, Κώστας Λαζαρίδης, Θεόδωρος Πάγκαλος (ο πρώην υπουργός Εξωτερικών),

Θωμάς Λίγας, Χρήστος Αϊδαρίνης, Αλέξανδρος Μεγαπάνος, Γιώργος Βασιλείου, Δόρης Καρανάτσιος,Θάνος Ντούγκος,Κανελλακόπουλος Βασίλης κ.ά. οι οποίοι ίδρυσαν, μάλιστα, και σύλλογο με την επωνυμία ΣΔΟΕ «Σύλλογος Διδυμότεκνων Οινοποιών Ελλάδας».
Η ευφάνταστη αυτή ιδέα ήταν του του Θωμά Λίγα,δίδυμος ο ίδιος και πατέρας διδύμων,ο οποίος είχε διαπιστώσει ότι δεν είναι λίγοι οι διδυμότεκνοι οινοποιοί και θα μπορούσαν να δημιουργήσουν ένα σύλλογο όπου μέρος των δραστηριοτήτων του θα ήταν η παραγωγή ενός κρασιού.
Κάθε χρόνο λοιπόν ο καθένας στέλνει δύο βαρέλια κρασί στο οινοποιείο του Θωμά Λίγα στα Γιαννιτσά όπου και οινοποιείται ο Δίδυμος.
Όπως καταλαβαίνετε η πανσπερμία των ποικιλιών,κοντεύουν να ξεπεράσουν σε αριθμό και τις ποικιλίες του Chateauneuf-du-Pape,τα διαφορετικά terroir,οι διαφορετικοί χαρακτήρες, ωριμότητες κλπ είναι πολύ δύσκολο να οινοποιηθούν παρόλα αυτά κυρίως λόγω της εμπειρίας των οινοπαραγωγών,το αποτέλεσμα είναι ικανοποιητικό. Ένα ξεχωριστό κρασί,χωρίς όμως ιδιαίτερο βάθος,που προσελκύει το ενδιαφέρον λόγω του μοναδικού concept παραγωγής του.
O Δίδυμος παράγεται σε 3.500 φιάλες περίπου και διατίθεται μόνο από τα οινοποιεία των παραγωγών μελών του συλλόγου.

Share this post