Δύο Ροές 2011 Cavino Ερυθρός Ξηρός Π.Γ.Ε. Αχαϊα

Δύο Ροές 2011 Cavino Ερυθρός Ξηρός Π.Γ.Ε. Αχαϊα

Review of:
Version:
2011
Price:
8

Reviewed by:
Rating:
17
On 3 Ιανουαρίου, 2013
Last modified:2 Ιανουαρίου, 2013

Summary:

Περιοχή: Ορεινή Αιγιαλεία, Αχαΐα

Ποικιλιακή Σύνθεση: Μαύρο Καλαβρυτινό 80% & Cabernet Sauvignon 20%

Η Cavino είναι μια από τις παλαιότερες Ελληνικές Οινοβιομηχανίες, ξεκίνησε να δραστηριοποιείται στο Αίγιο της Αχαΐας το 1958. Εταιρεία παρούσα πάντα στα οινικά δρώμενα της χώρας, επανήλθε δυναμικά στο προσκήνιο των Premium οίνων το 1999 με την δημιουργία του Κτήματος Μέγα Σπήλαιο στο ομώνυμο ιστορικό μοναστήρι των Καλαβρύτων.

Εδώ έχουμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε την νέα πρόταση της εταιρείας, όσον αφορά τα «καθημερινής» ιδιοσυγκρασίας ερυθρά κρασιά της εταιρείας. Το «Δύο Ροές» παίρνει το όνομα του από το γεγονός ότι προέρχεται από τις δύο ποικιλίες “Μαύρο Καλαβρυτινό” και “Cabernet Sauvignon” που καλλιεργούνται στην περιοχή της ορεινής Αιγιαλείας σε αμπελώνες με υψόμετρο μεταξύ 600 και 800 μέτρων. Το κρασί οινοποιείται σε ανοξείδωτες δεξαμενές, όπου και ωριμάζει, χωρίς την χρήση δρυός. Για μικρό ποσοστό στων σταφυλιών χρησιμοποιήθηκε η μέθοδος της ανθρακικής εκχύλισης (maceration carbonique) η οποία δίνει έντονα φρουτώδη αρώματα στα κρασιά.

Το κρασί εμφανίζεται με ένα καθαρό μέτριο πορφυρό χρώμα. Με μέτρια αρωματική ένταση, στην μύτη χαρακτηρίζεται από αρώματα κόκκινων, βύσσινα, κεράσια, φράουλες, βατόμουρα, μαζί με ώριμη μπανάνα σε συνδυασμό με τα ανθικά αρώματα της βιολέτας και του πανσέ, μαζί με μπαχαρικά πιπεράτα αρώματα μοσχοκάρυδου και κανέλας μαζί με μια διακριτική φυσικότητα πράσινης πιπεριάς (πιθανώς από το Cabernet Sauvignon). Το στόμα του είναι ξηρό, με υψηλή οξύτητα, τανίνες χαμηλές (+) και σώμα μέτριο. Αρωματικά συναντάμε και εδώ τον συνδυασμό κόκκινων φρούτων, κεράσια, βατόμουρα, φράουλες, ρόδι, την μπανάνα μαζί με ανθικά αρώματα βιολέτας και μπαχαρικών. Η διάρκεια του κρασιού είναι μέτρια. Ένα πολύ καλό κρασί, στα πρότυπα των “Beaujolais Villages” ή της φρέσκιας Βουργουνδίας, που παρά το γεγονός ότι δημιουργήθηκε για άμεση κατανάλωση, μπορεί να εξελίξει τον χαρακτήρα του για τα επόμενα 2 έως 3 χρόνια.

Συνοδεύεται: άριστος συνοδός του barbeque καθώς και πιάτων ζυμαρικών με κόκκινες σάλτσες

Τιμή Λιανικής: γύρω στα 8,00 ευρώ

Βαθμολογία: 17-20

Δοκίμασε ο Δημήτρης Σιώτας

Share this post