Εγκωμιαστικά σχόλια και ψηλές βαθμολογίες από την Jancis RobinsonMW, για τα Alpha Estate SMX 2016 και Xinomavro Reserve Vieilles Vignes 2015

Εγκωμιαστικά σχόλια και ψηλές βαθμολογίες από την Jancis RobinsonMW, για τα Alpha Estate SMX 2016 και Xinomavro Reserve Vieilles Vignes 2015

H διακεκριμένη οινοκριτικός, wine influencer και από τους σημαντικότερους συγγραφείς κρασιού στον κόσμο, Jancis RobinsonMW, και η συνεργάτιδα της Julia Harding MW, βαθμολόγησαν με θεαματικά υψηλές βαθμολογίες, για Ελληνικά κρασιά, τα Alpha Estate SMX 2016 και Xinomavro Reserve Vieilles Vignes 2015.

Το 100% Ξινόμαυρο reserve, από αμπέλια ηλικίας 100 ετών που είναι διαμορφωμένα σε κύπελλο, και το flagship Κτήμα Άλφα SMX, βαθμολογήθηκαν με 18/20, μια βαθμολογία που έχει απονεμηθεί σε κρασιά θρύλους όπως το Léoville Las Cases, La Mission Haut-Brion, Trotanoy και Pontet-Canet, σε μια κορυφαία χρονιά (2009) για το Bordeaux!

Ξινόμαυρο Reserve
Xinomavro Reserve Vieilles Vignes 2015, Score 18, 2021-2035

Συγκεκριμένα γράφουν για το Xinomavro Reserve Vieilles Vignes 2015 : Από το αμπελοτεμάχιο Barba Yannis, που φυτεύτηκε το 1919! Αμπέλια θάμνοι. Ζυμωμένο με ζυμομύκητες απομονωμένους από τον ίδιο αμπελώνα. 24 μήνες με οινολάσπη ατοστάριστη γαλλική δρυ και 12 μήνες σε μπουκάλι. Μη φιλτραρισμένο. ρΗ 3,37.
Μέτριο προς βαθύ ρουμπινί. Φιλικά και κλασικά αρώματα Ξινόμαυρου από κόκκινα φρούτα, αποξηραμένη ντομάτα, ελιά, μπαχαρικά και ακόμα πολλά φρούτα. Σταθερό, ξηρό και αναζωογονητικό στο στόμα. Ένα καταπληκτικό παράδειγμα της έντασης και της αρχόμενης πολυπλοκότητας αυτού του κρασιού, το οποίο είναι ισχυρό αλλά ακόμα όμορφα φρέσκο. Παραδειγματικό Xinomavro, οι τανίνες αρχίζουν να εξομαλύνονται χάρη στην δρυ αλλά χωρίς να καλύπτουν τις γεύσεις βελανιδιάς. Έντονο, μακρύ και βαθιά απολαυστικό ακόμα και τώρα που είναι απλώς ένα μωρό. Αυτό μπορεί να μην είναι το icon κρασί του Alpha αλλά είναι το αγαπημένο μου. (JH)

Alpha Estate SMX
SMX 2016, Score 18, 2026-2036

Και για το Κτήμα Άλφα SMX 2016: Μακρά ωρίμανση στις οινολάσπες με ανάδευση. 18 μήνες σε νέα, μέτρια φρυγανισμένη γαλλική δρυ. ρΗ 3,41. Μη φιλτραρισμένο. Βαθύ βυσσινί. Γλυκό, με βάθος και φιλικό μαύρο φρούτο με ένα άγγιγμα αλμυρής μαύρης ελιάς και ελαφρά πιπεράτη / καπνιστή ποιότητα. Μαστιχωτές, συμπαγείς τανίνες, ένα κρασί που θα αισθανθείτε στα δόντια σας, για να φάτε με ένα μεγάλο κομμάτι κρεάτινης πρωτεΐνης ή να το αφήσετε για άλλα 10 χρόνια. Είναι ένα ισχυρό κρασί αλλά ισορροπημένο με μια υπέροχη ξηρή επίγευση μαύρης σοκολάτας που αφήνει το στόμα σας καθαρό. Ένα κρασί για να κρατήσετε στην κάβα σας. (JH)

Οι βαθμολογίες αυτές αποτελούν συνέχεια των συχνών διακρίσεων των κρασιών του icon κτήματος της Φλώρινας σε διεθνείς διαγωνισμούς.

Δείτε ακόμα: Τρία Χρυσά Μετάλλια Για Το Κτήμα Άλφα στο Sommelier Wine Awards 2019

Η Μαλαγουζιά ΚΤΉΜΑ ΆΛΦΑ στα 100 Best Buys κρασιά του κόσμου για το 2018

Εγκωμιαστικά σχόλια και ψηλές βαθμολογίες της Julia Harding MW για τα Alpha Estate, Σκαντζόχοιρος Xinomavro 2014 & 2015

Share this post