Ευφορίων 2009 Οικογένεια Παπαργυρίου

Ευφορίων 2009 Οικογένεια Παπαργυρίου

Review of:
Version:
2009
Price:
12

Reviewed by:
Rating:
17.5+
On 6 Φεβρουαρίου, 2013
Last modified:6 Φεβρουαρίου, 2013

Summary:

Eyforion2009_Papargyriou

Περιοχή: Λαλιώτη Κορινθίας

Ποικιλία:  Touriga Nacional

Το κτήμα της οικογένειας Παπαργυρίου, ιδρύθηκε το 1978, όταν έγιναν οι πρώτες φυτεύσεις γραμμικών αμπελώνων στην περιοχή Λαλιώτη της Κορινθίας.

Το κρασί Ευφορίων, από την φημισμένη Πορτογαλέζικη ποικιλία Touriga Nacional, είναι από τις ελάχιστες -μετρημένες στα δάκτυλα- εμπορικές οινοποιήσεις της ποικιλίας στη χώρα μας.

Χαμηλή στρεμματική απόδοση, όχι κάτι ασυνήθιστο για την ποικιλία αυτή, τρύγος τέλη Σεπτεμβρίου, ερυθρή οινοποίηση και ωρίμανση για 18 μήνες σε δρύινα βαρέλια των 300 λίτρων, είναι οι λιγοστές πληροφορίες που έχουμε για το κρασί αυτό.

Το Ευφορίων 2009, έχει χρώμα βαθύ ρουμπινί, η πολύπλοκη μύτη του, αν και κάπως συγκρατημένη, ελευθερώνει συμπυκνωμένα αρώματα μαύρων μούρων, δαμάσκηνου,  δέρματος, νότες καπνού, βιολέτας, βαρελιού και αποξηραμένων βοτάνων. Στην παλέτα, πληθωρικές αλλά ώριμες πολύ καλά ενσωματωμένες τανίνες, υπάρχει μια αίσθηση του ξύλου που δεν αφήνει το φρούτο να εκφραστεί πλήρως, ωστόσο είναι θέμα χρόνου να συμβεί αυτό, αποξηραμένα βότανα και ευκάλυπτος απασχολούν επίσης ευχάριστα τους γευστικούς κάλυκες, γεμάτο σώμα και μια μπαχαρένια μακριά σε διάρκεια επίγευση. Αλκοόλ 14% πολύ καλά ενσωματωμένο. Άν και προσιτό τώρα 1-2 χρόνια αποθήκευσης θα βοηθούσαν πολύ την εξέλιξη του.  Καλύτερο μέχρι το 2020.

Τιμή: 12€

Βαθμολογία: 17,5+(89/100)

 

Share this post