Η Πορτογαλία ελπίζει να επαναλάβει το επίτευγμα των Super Tuscans

Η Πορτογαλία ελπίζει να επαναλάβει το επίτευγμα των Super Tuscans

douro

Το Πορτογαλικό κρασί είναι “στα πρόθυρα” να εισχωρήσει στην αγορά εκλεκτών οίνων όπως έκαναν τα Super Tuscans κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1980, πιστεύει ένας σημαντικός παραγωγός του Douro.

«Είμαστε πολύ μακριά από το να έχουμε ένα cult κρασί όπως το Sassicaia ή το Ornellaia, αλλά νομίζω ότι θα συμβεί», προέβλεψε ο Paul Symington διευθύνων σύμβουλος σημανρικών κρασιών του Douro και  παραγωγός Port  Symington Family Estates.

Κοιτάζοντας πίσω στο περιβάλλον για αυτό το εγχείρημα της Τοσκάνης, είπε στο the drinks business : “Χρειάζεται κρίσιμη μάζα, η οικονομία πρέπει να είναι ισχυρή στις ΗΠΑ, η κουλτούρα του κρασιού απαιτείται να αναπτυχθεί και χρειάζεται ένας καταλύτης για να ανάψει τη σπίθα . ”

Μεταφέροντας αυτό στο Douro σήμερα, ο Symington ανέφερε: «Υπάρχει μια ολόκληρη δέσμη  ανθρώπων που κάνουν πραγματικά καλά κρασιά. Δεν έγιναν όλα σωστά στην αρχή – υπήρξε πάρα πολύ δρυς,για  το ποιες ποικιλίες σταφυλιών να χρησιμοποιήσουν. Τώρα υπάρχει μια νέα γενιά οινοποιών που έρχονται και θα βρείτε κάποια εκπληκτικά κρασιά. ”

Ωστόσο, παραδέχθηκε: “Ακόμη η κοιλάδα του  Douro δεν είναι προεπιλογή. Ο μέσος αγοραστής δεν γνωρίζει ακόμα τα Douro, αλλά πιστεύουμε ότι είναι στα πρόθυρα και κάποια στιγμή μέσα στα επόμενα λίγα χρόνια θα υπάρξει ένας καταλύτης. Πολλά από τα πλαίσια είναι ήδη επιλεγμένα. ”

Παρά τη σημαντική θέση του Ηνωμένου Βασιλείου στο πλαίσιο της παγκόσμιας αγοράς εκλεκτών οίνων και την ιστορική σύνδεση με το εμπόριο Port,ο Symington πιστεύει ότι, όπως ακριβώς και με τα Super Tuscans ο καταλύτης θα προέρθει από τις ΗΠΑ. «Οι ΗΠΑ είναι μια τέτοια πλούσια και ποικιλόμορφη χώρα”, εξήγησε, προσθέτοντας: “. Οι Ευρωπαίοι είναι πιο επιφυλακτικοί στο κρασί, αλλά οι ΗΠΑ λαμβάνουν αυτές τις προτάσεις”

Τι περισσότερο, ο Symington σημείωσε: «Στο Ηνωμένο Βασίλειο υπάρχουν τόσο πολά σε πέντε μεγάλους εμπόρους λιανικής πώλησης, αλλά στις ΗΠΑ δεν το έχουν αυτό. Οι βαθμίδες των ΗΠΑ είναι πολύ περίπλοκες, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει τεράστια αγοραστική δύναμη, γιατί είναι ένα τέτοιο τεράστιο, πολύπλοκο σύστημα. ”

Παρά το γεγονός ότι η οικογένεια του Symington είναι πιο στενά συνδεδεμένη με το Port μέσω της ιδιοκτησίας των σπιτιών, συμπεριλαμβανομένων των Warre,  Dow, Graham και του Cockburn, παράγει επίσης μια σειρά από Douro DOC κρασιά, καθώς συνεργάζεται στον τομέα του high end project Chryseia με τη Bordeaux Bruno Prats.

Ενώ το βασικό φάσμα DOC έχει «εξελιχθεί αρκετά” τα τελευταία χρόνια, σύμφωνα με τον Symington, σημείωσε ότι το σημαντικό βήμα προς τα εμπρός για το Chryseia τα τελευταία χρόνια ήταν η μεγαλύτερη έμφαση σε αυτό που ήταν προηγουμένος  περισσότερο το συμβολικό σπίτι στο Quinta de Roriz . “Το Chryseia είναι τώρα αγκυροβολημένο στο Roriz,” επιβεβαιώνει ο Symington. “Όλο το κρασί γίνεται τώρα εκεί από μια ιδιοκτησία.”

Μια πιο λεπτομερής εξέταση των εξελίξεων στο πλαίσιο της βιομηχανίας κρασιού της Πορτογαλίας θα εμφανιστεί στο τεύχος του Ιουλίου του drinks business .

Share this post