Η Buffalo Trace κυκλοφορεί βότκα £ 300 στο Ηνωμένο Βασίλειο

Η Buffalo Trace κυκλοφορεί βότκα £ 300 στο Ηνωμένο Βασίλειο

clix_vodka

Η Buffalo Trace, πρόκειται να κυκλοφορήσει την 159 φορών απόσταξης βότκα στο Ηνωμένο Βασίλειο. Το προϊόν παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στις ΗΠΑ το Νοέμβριο του 2011.

Είναι η δημιουργία του master αποσταγματοποιού της  Buffalo Trace, Harlen Davis Wheatley και η βότκα ονομάζεται HDW CLIX – όνομα που προκύπτει από την χρήση των αρχικών του ονόματος του και των λατινικών ψηφίων που δηλώνουν τον αριθμό των φορών που αποστάχθηκε η βότκα.

Η βότκα είναι κατασκευασμένη από χειμερινό σιτάρι, σίκαλη, καλαμπόκι, βυνοποιημένο κριθάρι σε συνδυασμό με πλούσιο σε ασβεστόλιθο νερό. Η διαδικασία περιλαμβάνει μαγείρεμα, ζύμωση και απόσταξη από ένα πρωτότυπο πολτό 28.400 γαλονιών, διαιρώντας και αποστάζοντας εκ νέου  κατά τη διάρκεια μιας περιόδου δώδεκα μηνών, με αποτέλεσμα σε 159 αποστάξεις, να έχουμε 332 γαλόνια και 2.000 μπουκάλια βότκα. Πριν από την τελική εμφιάλωση, το προϊόν αναπαύθηκε σε δροσερή δεξαμενή για 12 μήνες.

Βρίσκεται στο λιανικό εμπόριο για £ 299 – ήταν 299 δολάρια στις ΗΠΑ. Έρχεται σε ένα μπουκάλι από κρύσταλλο και ξύλινο κουτί και η βότκα είναι 40% abv.

Ο Wheatley, δήλωσε: «Το έργο αυτό έχει μεγάλο χρονικό διάστημα στην παραγωγή και είμαστε στην ευχάριστη θέση να το δούμε τελικά να καρποφορεί.

Ο Jeremy Hill, πρόεδρος της Hi-Spirits, που θα διανείμει τη βότκα στο Ηνωμένο Βασίλειο, δήλωσε: «Είναι κατανοητό ότι, το ενδιαφέρον προσανατολίζεται στα κορυφαία μπαρ και σε ειδικευμένα καταστήματα  λιανικής πώλησης ποτών.

Share this post