Η Pernod λέει όχι στην Cuervo αλλά δηλώνει ενδιαφέρον για craft spirits

Η Pernod λέει όχι στην Cuervo αλλά δηλώνει ενδιαφέρον για craft spirits

pierre_pringuet

Η Pernod Ricard δεν πρόκειται να συμφωνήσει με την οικογένεια Beckman για να εντάξει στο χαρτοφυλάκιό της, τη Jose Cuervo, την τεκίλα με τις  μεγαλύτερες πωλήσεις στον κόσμο,  αλλά η επόμενη επιδρομή της στις συγχωνεύσεις και εξαγορές  θα μπορούσε να είναι στον τομέα των craft spirits.

Ο αναπληρωτής πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Pierre Pringuet είπε χθες στο Λονδίνο ότι εξεπλάγει από τα δημοσιεύματα στο Παρίσι την περασμένη εβδομάδα ότι ήθελε την Jose Cuervo για να καλύψει το κενό τεκίλας στο χαρτοφυλάκιό του. “Ρωτήθηκα αν [η Cuervo] είναι ένα επιθυμητό σήμα – και είναι – αλλά δεν υπάρχουν σε εξέλιξη συζητήσεις γι ‘αυτό», είπε.

Η Diageo, η οποία διανέμει την Cuervo μέχρι το καλοκαίρι, ήθελε να αγοράσει το εμπορικό σήμα, αλλά αποχώρησε από το τέλος του περασμένου έτους, όταν οι Beckmans αρνήθηκαν να το πουλήσουν. Μια θυγατρική της Beckman θα αναλάβει τη διανομή στην κυρίαρχη αγορά των ΗΠΑ.

Ο Pringuet επιβεβαίωσε ότι η Pernod Ricard επίσης  δεν επιθυμεί να συνάψει συμφωνίες διανομής για τα εμπορικά σήματα που δεν κατέχει. “Διανομή από μόνη της δεν είναι αρκετή», είπε. Και ενώ ο ίδιος επιβεβαίωσε ότι το γαλλικό γκρουπ δεν θα μπορούσε να κάνει μια «μετασχηματιστική» εξαγορά μέσα στα επόμενα δύο χρόνια, είπε ότι οι ” τακτικές” εξαγορές ήταν μια επιλογή.

Άφησε να εννοηθεί ότι η δυναμική βιοτεχνία αποσταγμάτων, ειδικά στις ΗΠΑ, ήταν ελκυστική και είπε: “. Μπορείτε να δείτε κάποια δραστηριότητα στον εν λόγω τομέα πολύ σύντομα”

Τα Craft spirits, τα οποία πωλούνται σε premium και super-premium τιμές, έχουν προσελκύσει πολλή προσοχή και αυξανόμενο ενδιαφέρον των καταναλωτών στις ΗΠΑ. Αλλά η εύρεση μιας επιχείρησης ή εμπορικού σήματος με τη σωστή δυνατότητα ανάπτυξης δεν θα είναι εύκολο, αν και ο Pringuet άφησε να εννοηθεί ότι μπορεί σύντομα να είναι έτοιμος να ανακοινώσει ότι το έκανε.

“Είναι όλα σχετικά με το μέγεθος. Είναι μια ειδική συνταγή με χαρακτηριστική συσκευασία που κάνει ένα προϊόν να ξεχωρίζει από τα σημαντικά εμπορικά σήματα; “, είπε. Το βασικό ερώτημα για την Pernod Ricard ήταν αν κάποιο προϊόν είχε τη δυνατότητα να εξελιχθεί σε ένα σημαντικό μέρος του χαρτοφυλακίου της Pernod Ricard, πρώτα στην εγχώρια αγορά και αργότερα σε παγκόσμιο επίπεδο. “Όλες οι μάρκες ξεκίνησαν από μικρές», είπε.

Μια εταιρεία που δεν είναι στα σχέδια του Pringuet είναι ο ταραγμένος γαλλικός όμιλος Belvedere, ο οποίος έχει τη βότκα Sobieski και το ουίσκι William Peel στο χαρτοφυλάκιό του. Ο Αμερικανός κινηματογραφικός αστέρας Bruce Willis είναι μεταξύ των μετόχων της, με περίπου 3% του μετοχικού κεφαλαίου. Ο Pringuet λέει ότι οι μάρκες της Belvedere δεν τον ενδιαφέρουν.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο διαχειριστής του γαλλικού ομίλου αποσταγμάτων προειδοποίησε για “βιομηχανική και κοινωνική καταστροφή” εάν οι μέτοχοι της Belvedere δεν εγκρίνουν μια αναδιάρθρωση του χρέους που θα μπορούσε να δει τα μερίδια τους δραστικά αραιωμένα.

Μετά από τέσσερα χρόνια νομικής διαμάχης, η Belvedere έκανε συμφωνία με τους πιστωτές της τον περασμένο Σεπτέμβριο, αλλά αναγκάστηκε να καλέσει μια δεύτερη συνέλευση των μετόχων σχετικά με το σχέδιο, επειδή ο ελάχιστος αριθμός των ψήφων δεν επιτεύχθηκε σε συνάντηση την Τρίτη.

Η Belvedere, η οποία ιδρύθηκε το 1991, μπήκε υπό αναγκαστική διοίκηση το 2008 για να προστατεύσει τον εαυτό της από τους πιστωτές που απαιτούν έγκαιρη επιστροφή των € 375 εκατομμυρίων (£ 320) του χρέους, που η εταιρεία είχε εκδώσει το 2006 για να αγοράσει τα ποτά Marie Brizard.

Από τότε, η εταιρεία βρίσκεται «σε πόλεμο» με τους πιστωτές της, ειδικά με την Oaktree Capital Management, κύριος πιστωτής της και ιδιοκτήτης της αντιπάλου Stocks Spirits , που παράγει την Πολωνέζικη βότκα Orzel.

“Δεν υπάρχει εναλλακτικό σχέδιο,” ο διαχειριστής δήλωσε σχετικά με την πρόταση για τη μετατροπή € 629m του χρέους σε μετοχικό κεφάλαιο.

“Οι συνέπειες από την απόρριψη του σχεδίου της Belvedere θα είναι μια βιομηχανική και κοινωνική καταστροφή,” δήλωσε ο Frederic Abitbol, ​​αναφερόμενος στα εμπορικά σήματα της εταιρείας,  και 3.315 άτομα προσωπικό σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων 713 στη Γαλλία και 1.903 στην Πολωνία.

Είπε επίσης ότι αν το σχέδιο αυτό καταψηφιστεί από τους μετόχους, το εμπορικό δικαστήριο που επιβλέπει την περίπτωση πιθανότατα θα αποφασίσει να ρευστοποιήσει την Belvedere σε μια ακρόαση στις 11 Μαρτίου.

Το 2011, η Belvedere πραγματοποίησε ζημιά ύψους € 55εκ.

Share this post