Κρητικός Μαλβαζίας, Λυραράκης

Κρητικός Μαλβαζίας, Λυραράκης

Review of:
Price:
23.40

Reviewed by:
Rating:
18.5
On 10 Απριλίου, 2013
Last modified:9 Απριλίου, 2013

Summary:

Malvasia_Lyrarakis

Περιοχή: Ηράκλειο. Κρήτη

Ποικιλία: Πλυτό, Δαφνί, Βιδιανό,  Βηλάνα

Ο κρητικός μαλβαζίας είναι ένα εξαιρετικής ποιότητας γλυκό κρασί που κατέκλυζε για πάνω από 3 αιώνες τις αγορές Ανατολής και Δύσης κατά την περίοδο της Ενετοκρατίας στη Μεσόγειο (13ος – 17ος αι.) Προσπαθώντας να αναβιώσει την παράδοση, το οινοποιείο Λυραράκη, οινοποίησε ένα οίνο που πιστεύουνε ότι είναι πολύ κοντά στον αυθεντικό κρητικό Μαλβαζία χρησιμοποιώντας γηγενείς Κρητικές ποικιλίες, με την πεποίθηση,  ότι ο κρητικός Μαλβαζίας ήταν ένα πολυποικιλιακό γλυκό κρασί και όχι ένας μονοποικιλιακός οίνος.

Τα σταφύλια των ποικιλιών Πλυτό, Δαφνί, Βιδιανό και Βηλάνα απλώνονται στον ήλιο για 9 ημέρες, για μερική αποξήρανση.
Ο παχύρρευστος χυμός αποδίδει έναν φυσικώς γλυκύ οίνο με εξαιρετική πυκνότητα αρωμάτων και γεύσεων, που παλαιώνει για ένα χρόνο σε νεα δρύινα βαρέλια.

Ο Κρητικός Μαλβαζίας του οινοποιείου Λυραράκη, ένα γλυκό κρασί ασυνήθιστου χαρακτήρα και δύναμης προσφέρει αιθέρια αρώματα ώριμων τροπικών φρούτων, μελωμένου κίτρου, φλούδας εσπεριδοειδών και μαρμελάδας ροδάκινου που συνδυάζονται με διάχυτα αρώματα λουλουδιών ακακίας και αγιοκλήματος. Στο στόμα ένα πλούσιο αλλά και άψογα οριοθετημένο κρασί με αξιοπρεπή οξύτητα, εντυπωσιακή προσωπικότητα, υπέροχα αρώματα γλυκών τροπικών φρούτων και λευκών λουλουδιών και μια μνημειώδη   ατελείωτη σε διάρκεια επίγευση. Μια λαμπρή προσπάθεια που έχει αποτέλεσμα ένα μοναδικό γλυκό κρασί που αξίζει να δοκιμάσετε.

Τιμή: 24.40 € (500ml)

Βαθμολογία: 18,5 -20 (92/100)

 

Share this post