Λίστα κρασιών Μαρτίου 2012-Εστια​τόριο Paradiso-Μ​πουτάρης Οινοποιητι​κή

Λίστα κρασιών Μαρτίου 2012-Εστια​τόριο Paradiso-Μ​πουτάρης Οινοποιητι​κή


ο Μάρτιος σηματοδοτεί την είσοδο της άνοιξης και άλλη μια καινούρια μηνιαία λίστα κρασιών για το εστιατόριο Paradiso.
Στην κορυφή της λίστας φιλοξενελιται ως οινοποιείο του μήνα η Οινοποιητική Μπουτάρης. Τρία από τα έξι συνολικά οινοποιεία που διαθέτει η εταιρία στην Ελλάδα εκπροσωπούνται στην λίστα, μέσα από πέντε συνολικά κρασιά, ανάμεσα τους και μια εξαιρετική πειραματική οινοποίηση της Ρωξάνης Μάτσα, από τον αμπελώνα της Αττικής

και την ποικιλία Syrah, χωρίς προσθήκη θειώδους. Όπως πάντα έχετε την δυνατότητα να δοκιμάσετε όλα τα κρασιά του οινοποιείου του μήνα σε ποτήρια των 75ml και 150ml, σε καράφα των 500ml και φυσικά σε φιάλη. Το ‘flight’ τεσσάρων κρασιών θα δώσει σε αυτούς που θα το επιλέξουν μια ολοκληρωμένη εικόνα των συγκεκριμένων κρασιών.

Συνολικά μια ποικιλία από 31 ετικέτες από τον Ελληνικό και διεθνή αμπελώνα, θα καλύψουν ένα μεγάλο εύρος διαφορετικών στυλ κρασιών, από διαφορετικές ποικιλίες, γνωστές ή λιγότερο γνωστές και από διάφορες ‘γωνιές’ του πλανήτη, πάντα βέβαια με επίκεντρο τον Ελληνικό αμπελώνα. Ανάμεσα στις κατηγορίες του μήνα υπάρχουν οι προτάσεις του Γιώργου Λουκάκη, sommelier στα εστιατόρια του Columbia Plaza στην Κύπρο και άλλες εφτά ενδιαφέρουσες κατηγοριοποιήσεις, όπως κρασιά από σταφύλια φυτεμένα σε απότομες πλαγιές, ερυθρά με screwcap πώμα, καθώς βέβαια και οι μικρές ‘εκπλήξεις’-αποκλειστικότητες που εισάγονται μόνο για το εστιατόριο μας. Αυτό το μήνα ένα χαρμάνι Syrah-Grenache-Mourvedre από τον John Duval και την Barossa Valley της Αυστραλίας ελπίζουμε ότι θα σας γοητεύσει…Το όνομα του…Plexus.

 

Share this post