ΜΕΓΑΣ ΟΙΝΟΣ 2005 ΣΚΟΥΡΑΣ

ΜΕΓΑΣ ΟΙΝΟΣ 2005 ΣΚΟΥΡΑΣ

Ποικιλία:Αηγιωργίτικο 80%,Cabernet Sauvignon 20%

To οινοποιείο Σκούρας δημιουργήθηκε το 1986 από τον Γιώργο Σκούρα,οινολόγο με σπουδές στο Ντιζόν της Γαλλίας. Πρωτοπόρος και σίγουρα από τους ανθρώπους που φέραν τα πάνω κάτω στο ελληνικό κρασί τη δεκαετία του ’80 δε δίστασε να να φτιάξει μια ”σούπερ Νεμέα” και να εισάγει για πρώτη φορά στην Ελλάδα την εμφιάλωση με πώμα stelvin.
Στο οινοπαραγωγικό δυναμικό της εταιρίας περιλαμβάνονται και πολλές άλλες εμφιαλώσεις δυναμικών και εμπνευσμένων

κρασιών που αντανακλούν την προσωπικότητα του Γιώργου Σκούρα.
Σε φιάλη magnum(1,5lt) ήταν το κρασί της δοκιμής το οποίο παρέμεινε 18 μήνες σε καινούριο γαλλικό δρύινο βαρέλι και 6 μήνες στη φιάλη.
Βαθύ ρουμπινί με καθαρή μύτη εξελισσόμενη και αρώματα κόκκινων φρούτων,μπαχαρικών και διακριτική παρουσία βαρελιού. Στόμα ξηρό μέτριας+ οξύτητας,βελούδινες τανίνες,αλκοόλ 13,5%,σώμα μέτριο με χαρακτηριστικά αρώματα κόκκινων φρούτων,κεράσι-κράνο,δαμάσκηνου,σταφίδας,βανίλιας και καπνού. Φινετσάτη μακρυά επίγευση,ένα κρασί που μπορείτε να καταναλώσετε τώρα αλλά και μέχρι το 2020.
Κατά την γνώμη μου ο Μέγας Οίνος είναι το συνεπέστερο ελληνικό κόκκινο κρασί. Σε πολλές κάθετες έχω δοκιμάσει χρονιές μέχρι το 1990 και μένω κάθε φορά έκπληκτος με την ζωντάνια και την πολυπλοκότητά του με αποθέωση εκείνο της χρονιάς του 1995.
Είναι επίσης αξιοπρόσεκτα τα επίπεδα της πτητικής οξύτητας που συναντάμε στον Μέγα Οίνο.
Τιμή:18€
Βαθμολογία:18-20
Πολύ καλή σχέση ποιότητας-τιμής

Share this post