Μεθυσμένος γορίλλας επιτέθηκε σε ανυποψίαστο φωτογράφο

Μεθυσμένος γορίλλας επιτέθηκε σε ανυποψίαστο φωτογράφο

gorilla

Ένας 250 κιλών Silverback γορίλλας προσπάθησε να παλέψει με έναν ανυποψίαστο φωτογράφο μετά την μέθη που υπέστη από ζύμωση βλαστών μπαμπού.

Ο Christophe Courteau, φωτογράφος της άγριας φύσης, ήταν στα Όρη Virunga της Ρουάντας και τραβούσε φωτογραφίες με την ομάδα του όταν ένας γορίλας απροσδόκητα του επιτέθηκε , όπως αναφέρθηκε από την The Telegraph.

Ο 46 χρονος είπε ότι αφού τον χτύπησε “σαν παίκτης του ράγκμπι”, ο γορίλλας τον έσπρωξε και έτρεξε μέσα από το δάσος για να κυνηγήσει ένα άλλο αρσενικό το οποίο προσπαθούσε να προσελκύσει την προσοχή του θηλυκού στην ομάδα του.

Ο Courteau πιστεύει ότι το περιστατικό τροφοδοτήθηκε από την κατανάλωση του άλφα αρσενικού, βλαστών μπαμπού που είχαν υποστεί ζύμωση, το οποίο μπορεί να προκαλέσει τους γορίλες να γίνουν “πολύ μεθυσμένοι και ευερέθιστοι», σύμφωνα με τον Courteau.

Τα ζώα που μεθούν κατά λάθος από φρούτα που έχουν υποστεί ζύμωση δεν είναι ένα ασυνήθιστο περιστατικό. Στην Αφρική, ιστορίες και βίντεο για ελέφαντες και άλλα ζώα που βρίσκονται υπό την επήρεια μέθης μετά από κατανάλωση φρούτων που βρίσκονται στο έδαφος και έχουν υποστεί ζύμωση, είναι συνηθισμένα.

Ωστόσο, η εντύπωση αυτή έχει απαξιωθεί από τους εμπειρογνώμονες που υποστηρίζουν ότι ένας ελέφαντας θα πρέπει να λαμβάνει περίπου μισό γαλόνι καθαρού οινοπνεύματος – που ισοδυναμεί με περίπου 1.400 φρούτα marula – πριν μεθύσει.

Share this post