ΜΕΘ’ ΥΜΩΝ ΌΨΙΜΟ 2010 Dougos

ΜΕΘ’ ΥΜΩΝ ΌΨΙΜΟ 2010 Dougos

Review of:
Version:
2010
Price:
50

Reviewed by:
Rating:
18+
On 1 Νοεμβρίου, 2018
Last modified:1 Νοεμβρίου, 2018

Summary:

Περιοχή: Περιοχή:Ιτέα Λάρισας, Ποικιλιακός Οίνος

Ποικλία: Λημνιώνα, Syrah, Grenache Rouge

Ο Θάνος και Λουίζα Ντούγκου, έχουν να επιδείξουν μια πολύ πετυχημένη διαδρομή στην διαχείριση υπερώριμων φρούτων και τον τρόπο με τον οποίο καταφέρνουν τελικά να παράγουν ισορροπημένα, robust κρασιά με δυναμική παλαίωσης που να είναι ιδιαίτερα απολαυστικά ακόμα και στη νεότητα τους. Τελευταίο παράδειγμα, η ετικέτα Μαυροτράγανο με την οποία θα ασχοληθούμε όμως σε μελλοντικό post.

Το Μεθ ‘ Υμών Όψιμο, είναι ένα premium κρασί από υπερώριμα σταφύλια, εξαιρετικά μικρές στρεμματικές αποδόσεις των 250κιλών/στρέμμα, με μια συνολική παραγωγή που δεν ξεπέρασε τις 1000 φιάλες, την χρονιά του 2010.

Το κρασί ωρίμασε για δύο χρόνια σε έναν συνδυασμό από Αμερικανικά και Γαλλικά δρύινα βαρέλια, ενώ παρέμεινε για άλλα δύο χρόνια στην φιάλη πριν να πάρει τον δρόμο του για τον συντηρητή μας.

Το αδιαφανές πορφυρό χρώμα του Μεθ ‘ Υμών Όψιμο 2010, συνοδεύεται από αρώματα εξαιρετικής έντασης. Πολύπλοκες νότες υπερώριμων βατόμουρων, μαύρης σταφίδας, γλυκόριζας, kirsch, καρύδας, ένα μείγμα από θαμνώδη αρωματικά φυτά ( άρκευθος, λεβάντα, δεντρολίβανο) και γραφίτη είναι παρόντα σ΄αυτό το σωματώδες, σύγχρονο και ηδονιστικό κρασί. Ορμητική, εφηβική, διάθεση στον ουρανίσκο, με γλυκερίνη και άφθονα ώριμα μαύρα φρούτα και μπαχαρικά χαρακτηρίζουν το γεμάτο αυτό blockbuster κρασί. Η αίσθηση ισορροπίας και αρμονίας είναι αξιοθαύμαστη, παρ’ όλο που διαθέτει 15,5% αλκοόλ(!) και μπόλικες ώριμες τανίνες. Είναι ένα πραγματικά υπέροχο νεοκοσμίτικο κρασί φτιαγμένο για να διαρκέσει, αλλά για τους ανυπόμονους είναι ήδη ιδιαίτερα απολαυστικό και ενδιαφέρον.

Έλληνες οινοποιοί: Θάνος Ντούγκος

Τιμή: 45-55€

Βαθμολογία: 92/100

Share this post