Μερικά από τα ακριβότερα κρασιά του πλανήτη…

Μερικά από τα ακριβότερα κρασιά του πλανήτη…


Άν πιστεύετε ότι το ξακουστό Petrus είναι το ακριβότερο κρασί του πλανήτη τότε μάλλον θα πρέπει να αναθεωρήσετε. Εδώ έχουμε μόνο κάποια, κατά πολύ ακριβότερα κρασιά, που θα είμασταν πολύ ευτιχισμένοι άν θα μπορούσαμε να τα έχουμε στη συλλογή μας:


1992 Screaming Eagle περίπου 80.000 δολάρια
Σε δημοπρασία στη Napa Valley το 2008, μια φιλανθρωπική εκδήλωση , μια παρτίδα από έξι magnums του Screaming Eagle πωλήθηκαν για $ 500.000. Εκτός από το κρασί , η παρτίδα περιελάμβανε δείπνο στο οινοποιείο . Ο τυχερός αγοραστής Chase Bailey , ανώτερο στέλεχος της Cisco Systems .

1945 Chateau Mouton-Rothschild Jeroboam $ 114.614
Πουλήθηκε σε έναν ανώνυμο αγοραστή σε δημοπρασία των Christie’s το 1997 , αυτό το μπουκάλι ένα από αυτά που θεωρούνται από τους λάτρεις του κρασιού μία από τις καλύτερες χρονιές του 20ου αιώνα .

” Th.J ” 1787 Chateau Lafitte $ 160.000
Ένα μπουκάλι του 1787 Chateau Lafitte πουλήθηκε στο Λονδίνο τον Δεκέμβριο του 1985, αυτό το κρασί αναφέρθηκε ότι ήταν από το κελάρι του Thomas Jefferson , του πρώην Προέδρου των ΗΠΑ , και αυτό είναι το πιο ακριβό μπουκάλι κρασιού που είχε τα αρχικά Th.J χαραγμένα στο γυάλινο μπουκάλι . Ο αμερικανικΌς μεγιστάνας Bill Koch, άρχισε να έχει υποψίες για την προέλευση των τεσσάρων φιαλών που είχε αγοράσει.

 

Share this post