Νέες κυκλοφορίες: Assyrtiko Brut & Mandilari Demi Sec Matamis

Νέες κυκλοφορίες: Assyrtiko Brut & Mandilari Demi Sec Matamis

Break out the bubbly: Assyrtiko Brut & Mandilari Demi Sec Matamis.

Οι δύο πρόσφατες αφίξεις από τον Απόστολο Ματάμη, φτιαγμένες με την παραδοσιακή μέθοδο, δεν έχουν παρα ελάχιστες μόνο ημέρες που ολοκλήρωσαν το dégorgement.

Από την σοδειά του 2009, δύο ποιοτικά Ελληνικά αφρώδη που τα χαρακτηρίζει η κομψότητα και φινέτσα σε περιορισμένη παραγωγή 3493 φιαλών για την Brut και 1093 για την Demi-sec.

Το brut φτιαγμένο από Ασύρτικο Σαντορίνης, έχει λαμπερό λεμονοπράσινο χρώμα με ζωηρές φυσσαλίδες, ενώ στη συγκρατημένη μύτη αποκαλύπτει ένα ενδιαφέρον μπουκέτο πυρηνόκαρπων φρούτων, φλούδας εσπεριδοειδών, άσπρων λουλουδιών και ορυκτού. Εκλεπτυσμένη παλέτα, κρεμώδης αφρισμός, διεισδυτική οξύτητα με μεταξένια εσπεριδοειδή που υπογραμμίζονται από νότες ορυκτού  και μακριά λεμονάτη επίγευση. Νεαρό και ελκυστικό αφρώδες,  χρειάζεται χρόνο να αναπτύξει το πλήρες φάσμα των αρωμάτων του.

Τιμή: 37€

Βαθμολογία: 89/100

 

Η Demi Sec φτιαγμένη από την Ελληνική ποικιλία Μαντηλάρι, έχει λαμπερό ροδί χρώμα και πολυάριθμες βιαστικές φυσαλίδες σε κορδόνι, στη μύτη επιδεικνύει χάρη και φινέτσα, προικισμένη με ένα εκφραστικό μπουκέτο κόκκινων γλασσαρισμένων φρούτων, και αποξηραμένων λουλουδιών. Στην παλέτα διαθέτει πλούτο, βάθος και ευκρίνεια με δροσερό, γοητευτικό στυλ για το οποίο συνεργάζονται 33 περίπου γραμμάρια σακχάρων,  ψηλή οξύτητα, γεύσεις ζουμερών κόκκινων φρούτων και αρώματα λουλουδιών, ντελικάτος αφρισμός  και μακριά ισορροπημένα γλυκιά επίγευση.

Τιμή: 37€

Βαθμολογία: 88/100

 

Share this post