Οινογένεσις, Χ ΔΕΚΑ 2010 Λευκός,

Οινογένεσις, Χ ΔΕΚΑ 2010 Λευκός,

Review of:
Version:
2010
Price:
16.80

Reviewed by:
Rating:
17+
On 2 Αυγούστου, 2014
Last modified:3 Αυγούστου, 2014

Summary:

DekaX

Περιοχή: Δράμα Π.Γ.Ε.
Ποικιλία: SauvignonBlanc (55%), UgniBlanc (30%) & Semillon (15%), 6 μήνες ωρίμανση σε νέα δρϋινα γαλλικά βαρέλια

Χρώμα καθαρό βαθύ λεμονί, με χρυσές ανταύγειες. Μύτη καθαρή προς υψηλής αρωματικής έντασης προς εξελιγμένη, πολύπλοκη, με χαρακτήρα λευκών ανθών (γιασεμί, αγιόκλημα), πλούσια φρουτώδη αρώματα, από μήλα, ροδάκινα, πορτοκάλια, σταφύλια, ανανά, ακτινίδια, passionfruit, μάνγκο μαζί με γκρέιπφρουτ, σε συνδυασμό με νότες από «γάλα καρύδας», θυμαριού, νότες βανίλιας δρυός μαζί με λιβάνι καθώς και νύξεις πικάντικων και γλυκών μπαχαρικών.

Στο στόμα είναι ξηρό, με οξύτητα προς υψηλή, αλκοόλ μέτριο, σώμα γεμάτο λιπαρό και ένταση γεύσης προς έντονη. Αρωματικά και εδώ συναντούμε το προφίλ της μύτης, με τα αιθέρια έλαια καρύδας, μαζί με τα πλούσια πυρηνόκαρπα και τροπικά φρούτα, καθώς και την ανθοσμία από ροζέ τριαντάφυλλα και τις βανιλάτες νότες δρυός να πρωτοστατούν. Το φρούτο στο στόμα εμφανίζεται ελάχιστα πιο  άγουρο. Επίγευση μακρά με νότες βανίλιας και ταμπάκου.

Το μοναδικό ίσως λευκό κρασί που προσομοιάζει τόσο στα κλασσικά λευκά Bordeauxτης περιοχής του PessacLeognan, φωνάζει από την πρώτη γουλιά ότι αποτελεί έργο του καταξιωμένου δημιουργού Μπάκη Τσάλκου. Λευκό με χαρακτήρα ερυθρού οίνου. Συνόδευσε ζουμερές χοιρινές μπριζόλες στα κάρβουνα με πέστο φρέσκιας ρίγανης. Θα εξελίσσεται για τα επόμενα 5 χρόνια. Αλκοόλ: 13%

Τιμή: 16,80 ευρώ
Βαθμολογία: 87/100

 

Δοκίμασε ο Δημήτρης Σιώτας

Share this post