Τετράμυθος Μαύρο Καλαβρυτινό 2011

Τετράμυθος Μαύρο Καλαβρυτινό 2011

Review of:
Version:
2011
Price:
9

Reviewed by:
Rating:
18
On 1 Μαΐου, 2015
Last modified:30 Απριλίου, 2015

Summary:

Mavro_Kalavritino

Περιοχή: Άνω Διακοπτό, ΠΓΕ Αχαΐα

Ποικιλία: Ποικιλία: Μαύρο Καλαβρυτινό

Το απίστευτο project του κουκλίστικου οινοποιείου στα ορεινά των ιστορικών Καλαβρύτων, με είχε υπερενθουσιάσει όταν το δοκίμασα πριν χρόνια.Τούτη τη στιγμή όμως, έχω μείνει άφωνος. Ο βουνίσιος αμπελώνας, κοντά στο χιλιόμετρο σε υψόμετρο, μου πρόσφερε έναν αέρα φινέτσας που δεν απαντάται καθόλου συχνά.

Το ελαφρύ μέτριο ρουμπινί κινεί υποψίες ,καθως προβάλλονται φαντασιακά ,Βορειοευρωπαϊκά μοντέλα οίνου.

Αυτός ο τύπος κρασιού εμφανίζεται στη μύτη ,που χωρίς να σε ταρακουνάει με την έντασή της, με μιά υπόγεια δύναμη αφήνει να διαταχθούν σταδιακά, σκουρόχρωμα φρούτα του δάσους, μαύρη Κορινθιακή, λικέρ κράνο, που αγκαλιάζονται από αρώματα λεβάντας και ανθη βιολέτας μαζί με φύλλα συκιάς.Σπασμένος μπλέ σχιστόλιθος στο τέλος.Όποιος βρέθηκε σε τέτοια εδάφη, δύσκολα ξεχνάει την οσμή του.
Υποδειγματική ισορροπία στο λεπτεπίλεπτο σώμα.

Η πολύ καλή οξύτητα αντλεί όμορφα γλυκό μπλέ και μελανό φρούτο ,μαζί με τις ανθικές νύξεις που παρατηρήθηκαν,οι τανίνες γλιστράνε υπέροχα στον ουρανίσκο, το μέτριο αλκοόλ ”ανοίγει” στοιχεία στάχτης ,ορυκτού και έναν χωμάτινο υπαινιγμό παπαρουνόσπορου.

Σημαντικά μακρά επίγευση, με γλύκα, σαγήνη και θύμησες ασβεστόλιθου και κιμμωλίας.

Στο απώγειό του και σε top φόρμα, θα μακαρίζω γιά καιρό την στιγμή που κελάρυσε στό ποτήρι μου.Το τιμωρώ με αυτόν τον βαθμό, γιατί απαιτώ μεγαλύτερη αντίσταση στό χρόνο, που θα συναρτήσει και ακόμα μεγαλύτερη πολυπλοκότητα.

Αφού μπόρεσε το gamay του απλοϊκού,ανυπόλυπτου και με δομή …βυσσινάδας Beaujolais Nouveau των λίγων εβδομάδων ή μηνών διάρκειας ζωής,να μεταμορφωθεί στα μακρόβια, μαγικά crus από το Morgon, Moulin-a-Vent κ.α. ,μπορει και αυτό.

Δεν ξέρω πως, αλλά έκανε πέρα υποτιθέμενα ΄΄καλύτερα” κρασιά που είχα γιά την περίσταση του αρνίσιου μπουτιού με κρούστα από ψωμί και φρέσκα Μεσογειακά μυρωδικά στη γάστρα.

Είμαι απολύτως πεπεισμένος ότι θα είναι τέλειο με εντόσθια, συκωτάκια και καρδιές πουλιών, αρνίσια γλυκάδια,Θα το τολμούσα και με ψητό σολωμό.

Να δώσει κάποιος αυτά τα λεφτά, γι’αυτή την ποιότητα, όταν κυκλοφορούν ένα σωρό υπερτιμημένα κρασιά, είναι απλά γελοιότητα. Καλύτερο 2015-2017 Αλκοόλ 13%

Τιμή: 9€

Βαθμολογία: 90/100

 

Δοκίμασε ο Παύλος Γκέγκας

Share this post